Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se împlinesc 46 de ani de la moartea dramaturgului Tudor Mușatescu

ro

04 Nov, 2016 00:00 2622 Marime text
Dramaturgul și romancierul Tudor Mușatescu s-a stins din viaţă la data de 4 noiembrie 1970. În ultimul interviu acordat cu puțin timp înainte de a muri, dramaturgul spunea: „Dacă îmi recunosc un merit ca dramaturg este că oricare dintre personajele mele, înțepate cu un ac, va sângera sânge viu, uman”.
 
Tudor Mușatescu a absolvit Facultatea de Litere și Facultatea de Drept din cadrul Universității București, în 1924. A fost profesor de franceză, avocat, inspector general al teatrelor. Tudor Mușatescu a condus mai multe companii teatrale şi a fost membru în comitetul de conducere al Societății autorilor dramatici români.
 
A colaborat regulat, din 1919, la revista „Rampa”, precum și la reviste umoristice și magazine ilustrate. Ca dramaturg, a debutat în anul 1923 cu piesa „Focurile de pe comori”, scrisă în limba franceză și reprezentată la Paris. A reuşit să se impună cu comedia în trei acte, „Titanic Vals”, care a avut premiera la Teatrul Național din București, fiind reprezentată și în multe orașe europene.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii