Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

24 noiembrie- Ziua talentului tău unic

ro

24 Nov, 2020 14:39 2455 Marime text
  • Tudor Mușatescu spunea: Talentul e o "meserie" cu care te naşti, nu una pe care ai de gând s-o înveţi.
“Termenul „Talent” se poate referi la (latină talentum), aptitudine, înclinare înnăscută într-un anumit domeniu, capacitate deosebită, înnăscută sau dobândită, într-o ramură de activitate, care favorizează o activitate creatoare. Persoană înzestrată cu aptitudini remarcabile”, potrivit wikipedia.

O persoană poate fi înzestrată de la naștere și își manifestă unicitatea din copilărie (un exemplu viu este Mozart). Sau, omul se poate exprima la vârsta adultă, ca Van Gogh sau Gauguin. Toată lumea are un talent, deoarece orice persoană este bună într-o anumită zonă. Orice talent este o muncă grea și exerciții zilnice.

Abilitățile unei persoane se dezvăluie în timp, vin cu experiență. Oamenii talentați au fost întotdeauna interesați de societate, așa că există multe filme despre geniali, oameni de știință, medici, compozitori, scriitori a căror unicitate nu poate trece neobservată.
 
Talentul este așadar emoție, un firesc care aduce bucurie și satisfacții dincolo de orice logică.

Talentul, ca și pasiunea, nu poate fi impus iar asta este necesar a fi cunoscut cu precadere de către părinții care solicită copiilor să le calce astfel pe urme sau, dimpotrivă, să împlineasca un vis nerealizat.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii