Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Se împlinesc 116 ani de la naşterea lui Alfred Hitchcock, un maestru al suspansului

ro

13 Aug, 2015 00:00 2077 Marime text
Alfred Hitchcock, numit maestrul suspansului, s-a născut la Londra, pe 13 august 1899. A contribuit la revoluționarea industriei filmului prin intermediul producţiilor „Psycho”, „Rear Window” sau „Vertigo.” Stilul său vestimentar, fizicul rotund şi umorul negru l-au transformat într-un personaj iubit.
 
La vârsta de 21 de ani, Hitchcock a debutat în industria filmului. Prima şansă de a regiza un film întreg, de lungă durată, a avut-o în anul 1925. Apoi a urmat debutul, cu filmul „The Mountain Eagle”, o dramă mută.
 
Când pelicula „The Birds” a avut premiera mondială în 1963, s-a dovedit a fi la acel moment cel mai modern şi cel mai înfricoşător film. Producţia a avut nevoie de 371 de efecte speciale, un record echivalat la apariţia filmului „Star Wars”.
 
Hitchcock a primit numeroase onoruri pentru munca sa. Cu toate acestea, deşi a fost nominalizat de cinci ori la Oscar, pentru „Rebecca”, „Lifeboat”, „Spellbound” „Rear Window” şi „Psycho”, a rămas, în propriile cuvinte „mereu domnişoară de onoare, niciodată mireasă”. Când a primit, în sfârşit, un Oscar pentru întreaga sa activitate, a ținut unul dintre cele mai scurte discursuri de acceptare din istoria ceremoniei: „Mulţumesc... chiar foarte mult.”
 
Alfred Hitchcock s-a stins din viaţă în aprilie 1980, în casa sa din Los Angeles, la vârsta de 80 de ani.
 
Sursa foto: www.anglotopia.net
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii