Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Uleiul de măsline stimulează activitatea creierului

ro

11 Mar, 2016 00:00 1350 Marime text
Uleiul de măsline extravirgin este un produs utilizat din ce în ce mai mult şi în bucătăria românească, datorită gustului său uşor şi multitudinii de proprietăţi medicinale pe care le are. Acest ulei conţine grăsimi mononesaturate şi acid oleic, care pot reduce semnificativ riscul de apariţie a bolii cardiace coronariene, dar şi alte elemente nutritive. De asemenea, uleiul de măsline are un conţinut ridicat de grăsimi mononesaturate sănătoase, care ajută la stimularea creierului şi poate întârzia sau preveni declinul mintal asociat cu anumite boli.
 
Consumul regulat de ulei de măsline ajută la întărirea sistemului imunitar şi protejează organismul de viruşi, bacterii şi alte microorganisme care provoacă dezvoltarea bolilor cronice. Uleiul de măsline conţine grăsimi sănătoase care ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge şi la scăderea riscului de dezvoltare a diabetului zaharat de tip II. Totodată, grăsimile sănătoase conţinute de uleiul de măsline ajută la scăderea tensiunii sistolice şi diastolice.
 
Acest ulei conţine oleocanthal, o substanţă cu efect antiinflamator care ajută la combaterea durerii la nivelul muşchilor şi a articulaţiilor. Consumul frecvent al uleiului de măsline combate radicalii liberi şi previne îmbătrânirea prematură.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii