Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Proprietăţile medicinale ale piperului

ro

31 Jul, 2015 13:54 1466 Marime text
Piperul este un condiment cu miros pătrunzător şi picant, originar din India, dar cultivat în multe ţări cu climă tropicală. Din numeroasele varietăţi de piper, cele mai utilizate sunt piperul negru, alb, verde şi roşu, diferenţiate în funcţie de stadiul de coacere şi tehnologia de prelucrare. Piperul conţine vitaminele C şi K, potasiu, mangan, calciu, cupru, fier, crom, fibre. Piperul negru are proprietăţi digestive, stimulente, antispastice, antivirale, sudorifice, antibacteriene, carminative, antifebrile, sudorifice, calmante pentru tuse, afrodisiace, antianemice, antiinflamatoare şi antiepileptice.
 
Datorită acestor efecte, piperul stimulează digestia, măreşte pofta de mâncare, combate crampele gastrice, diareea, flatulenţa, aerofagia, balonările şi intoxicaţiile alimentare. El are un rol important în stimularea secretiei pancreasului şi a metabolismului, implicit în arderea grăsimilor. De asemenea, îmbunătăţeşte circulaţia sângelui, luptă împotriva bacteriilor şi stimulează papilele gustative, transmiţând semnale stomacului pentru creşterea cantităţii de acid clorhidric secretate, îmbunătăţind, astfel, digestia. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii