Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drob de miel pentru masa de Paște. Rețeta savuroasă pas cu pas

ro

14 Apr, 2023 10:18 1205 Marime text
foto cu rol ilustrativ: wikipedia.org Drobul de miel este unul dintre preparatele tradiționale care nu lipsește niciodată de pe masa de Paște. Este un aperitiv care nu se pregătește deloc greu. 

Iată o rețetă rapidă și ușor de preparat: 

Drob de miel – rețetă rapidă

Ingrediente:
  • organele interne de la un miel
  • 3 legături ceapă verde
  • 2 legături mărar
  • 3 ouă fierte tari
  • 3 ouă crude
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Organele interne se spală bine și apoi se pun la fiert în apă cu sare. Se spumează și se lasă la fiert 15 minute.

Odată fierte, organele se trec prin mașina de tocat împreuna cu ceapa și verdeața.

Se potrivește gustul tocăturii de sare și piper și se amestecă cu cele trei ouă crude bătute bine. Într-o tavă ușor unsă și tapetată cu făină se pune jumătate din cantitatea de tocătură, se așază ouăle fierte și apoi se pune restul amestecului de tocătură.

Se dă tava la cuptor pentru 40 de minute și apoi se lasă să se răcească drobul de miel în tavă.



Despre drob

Drobul de miel este un preparat culinar tradițional românesc, fiind una dintre mâncărurile din miel specifice sărbătorii de Paște.Drob de miel tradiționalIngredientele principale sunt măruntaiele de miel (ficat, plămâni, splină, inimă și rinichi), verdețuri (ceapă verde, mărar, pătrunjel, usturoi, leuștean), ouă (crude și fierte), pâine înmuiată în apă sau lapte. Măruntaiele fierte și tocate sunt amestecate cu celelalte ingrediente și condimente (sare, piper). Prapurul mielului este așezat într-o tavă, peste care se pune amestecul de carne. Drobul de miel este unul dintre cele mai apreciate mâncăruri tradiționale, existând o serie de variații ale rețetei. Una dintre acestea este utilizarea unei foi de aluat în locul praporelui. În majoritatea variantelor se așază ouă fierte în centrul acestuia.

În mod tradițional, pregătindu-se pentru sărbătorile pascale, credincioșii ortodocși jertfesc un miel ce simbolizează jertfa lui Hristos pentru mântuirea neamului omenesc. .Din acesta sunt realizate o multitudine de preparate ce vor fi servite de întreaga familie, alături de ouă roșii și pasca cu brânză., scrie wikipedia.org 

În lume există un număr de preparate asemănătoare cu drobul de miel, dar cel mai cunoscut este haggis-ul scoțian. Una dintre diferențele principale dintre aceste preparate este faptul că haggis-ul se fierbe în burtă de oaie și nu conține o cantitate mare de verdețuri precum drobul românesc.

În S.U.A. este interzis importul și pregătirea pentru consumul uman al plămânilor de oaie [3]. Astfel, în S.U.A. este imposibilă prepararea drobului de miel tradițional românesc sau a haggis-ului tradițional scoțian. Drobul poate fi facut nu doar cu ingrediente de miel, ci si cu ingrediente de porc sau pui.


sursa: libertatea.ro 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii