Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:56 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Presupuşi traficanţi de droguri arestaţi la domiciliu

ro

07 Nov, 2016 16:06 1516 Marime text
Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  Şerban Marius şi Răchiteanu Eusebiu – Gabriel  pentru săvârşirea  infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.
 
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul lunii septembrie 2016, inculpaţii Şerban Marius şi Răchiteanu Eusebiu – Gabriel au iniţiat demersuri în vederea realizării unei achiziţii de droguri de mare risc. În acest sens au accesat  reţele darknet  pentru a intra în contact cu un furnizor de amfetamină din străinătate, în condiţii de clandestinitate.
 
După ce au stabilit legătura cu un furnizor de droguri de pe teritoriul Olandei, cei doi inculpaţi au plasat o comandă de 50 gr. de amfetamină, folosind pentru achitarea contravalorii sistemul de plată electronică Bitcoin.
 
Pentru a evita expunerea  la riscurile inerente unei astfel de operaţiuni, inculpaţii Şerban Marius şi Răchiteanu Eusebiu – Gabriel au desemnat ca destinatar al coletului o altă persoană după ce în prealabil i-au cerut acestuia permisiunea de a-i folosi numele şi adresa  de domiciliu, pentru a recepţiona un colet din străinătate, în conţinutul căruia l-au asigurat că se află accesorii pentru telefoane mobile.
 
La sfârşitul lunii septembrie 2016, coletul - care avea aplicate timbre poştale emise în Olanda şi nu purta menţiunea niciunui expeditor - a fost livrat, prin intermediul unui serviciu de coletărie, persoanei desemnate ca destinatar.Ulterior,  la data de 03.11.2016  inculpatul Şerban Marius a fost surprins în flagrant  în timp ce avea asupra sa plicul conţinând cantitatea de 51,75 de grame  amfetamină.
 
Cu ocazia percheziţiilor efectuate la domiciliile inculpaţilor situate pe raza municipiilor Bacău şi Cluj Napoca, a fost găsită şi ridicată cantitatea de 57 de grame  cannabis.
 
Faţă de inculpaţi, Tribunalul Bacău a dispus măsura preventivă a arestului la domiciliu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii