Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:40 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum îi ajută paternitatea pe bărbaţi să scape de obiceiurile proaste

ro

17 Nov, 2016 00:00 907 Marime text
aternitatea poate să îi schimbe în bine pe bărbaţi, ajutându-i să renunţe la fumat, alcool şi comportamente riscante, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Oregon State University.
 
Potrivit savanţilor americani, bărbaţii care devin taţi pentru prima dată tind să evite infracţiunile şi consumul de alcool şi tutun, informează Daily Mail.
 
Concluziile au fost formulate pe baza unui studiu desfăşurat pe parcursul a 19 ani, la care au participat peste 200 de băieţi şi bărbaţi cu vârstele cuprinse în intervalul 12-31 de ani. Cercetătorii din Oregon au monitorizat felul în care comportamentul antisocial al participanţilor s-a modificat de-a lungul anilor.
 
În timp ce câteva studii anterioare au arătat felul în care căsătoria poate să influenţeze comportamentul negativ al bărbaţilor, studiul realizat de savanţii din Oregon este primul care a izolat şi cercetat impactul adiţional al paternităţii.
 
"Acest studiu arată că paternitatea poate fi o experienţă care transformă chiar şi un bărbat care obişnuieşte să adopte comportamente foarte riscante", a declarat David Kerr, coordonatorul studiului.
 
Studiul, publicat în Journal of Marriage and Family, a evidenţiat în plus faptul că bărbaţii care au devenit părinţi în jurul vârstei de 30 de ani sunt mai dispuşi să renunţe la alegerile negative din stilul lor de viaţă, în comparaţie cu bărbaţii care au devenit părinţi la o vârstă mai tânără.
 
Un studiu realizat în 2005 de University of Warwick a analizat comportamentul bărbaţilor fumători care au devenit părinţi.
 
Realizat pe un eşantion de 286 de bărbaţi fumători, ai căror copii aveau vârste cuprinse în intervalul 8-14 săptămâni, acest studiu a arătat faptul că venirea pe lume a bebeluşilor nu a fost asociată cu renunţarea definitivă la fumat pentru cei mai mulţi dintre participanţi, dar aceştia au renunţat însă să mai fumeze în interiorul locuinţelor lor.
 
Mai puţin de 20% dintre ei au încercat să renunţe la fumat şi doar 4% dintre respondenţi au reuşit acest lucru, după naşterea bebeluşilor lor. În schimb, 78% dintre respondenţi au încercat, iar 60% au reuşit, să renunţe la a mai fuma în interiorul locuinţelor lor.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii