Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:02 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul natura Pregătiri pentru Echinoctiul de primăvară!

ro

17 Mar, 2015 00:00 4539 Marime text
Ne așteaptă o săptămână interesantă, până pe 21 martie, când Echinocțiul de primăvară va ”delimita” sezonier finalul iernii și începutul ”official” al primăverii și al Noului an astronomic.

Natura se pregătește intens pentru această schimbare de energii – dinspre energia stagnării (și a morții aparente) care a caracterizat iarna, către freamătul de viață și explozia verdelui – ce va caracteriza primăvara.

Trecerea dinspre stagnare spre dinamică nu este o trecere ușoară. 
Precum în corpul nostru, atunci când se adună prea multe reziduuri, prea multe deșeuri, când creștem prea mult în greutate, ca urmare a stagnărilor și sedentarismului – și ne apucăm deodată de primele măsuri de ”eliminare și detoxifiere” – totul începe SĂ SE MIȘTE DIFERIT!

Așa cum discutam cu mai mulți pacienți – Natura se pregătește de ”eliminări” – care nu totdeauna sunt plăcute. Atunci când vomiți și ai diaree, nu te simți prea bine. Cel puțin, nu în timp ce ți se întâmplă!
După aceea poate apare o senzație de ”ușurare” și de ”eliberare” și de bine.
Dar ÎN TIMPUL PROCESULUI TE POȚI SIMȚI GROAZNIC DE RĂU!

Cu toții v-ați trezit în ultima săptămână că sunteți mai iritabili, mai nervoși, mai agitați și poate chiar mai agresivi ca de obicei. Dacă nu cu cei din jur, atunci cu voi înșivă (și probabil v-ați refugiat în multe comportamente ”de consolare” și de ”auto-amăgire” pe care le exersați din copilărie – și vă ajută să treceți de perioadele dificile ale vieții).

Nu întâmplător – foarte mulți oameni simt nevoia acum să mănânce mai mult, să mănânce mai prost (”junk food” și mâncare interzisă, cartofi prăjiți, patiserii, dulciuri și alte ”bunătăți”).
Alți oameni simt lipsa de energie tipică energiei scăzute a ficatului – și nu reușesc să găsească motivație și forță să-și poată continua multe dintre activitățile benefice (gimnastică, mers la sală, sport, plimbări în aer liber etc etc).

Mai degrabă – tuturor le vine ”să zacă” – să se uite continuu la televizor – sau să citească (dar nu orice, lecturi ușoare, reviste, ”cărți cu poze” etc).

Lipsa de concentrare, de atenție, de memorie, lehamitea și lenea interioară – sunt la maxim (atât la adulți, cât și la copiii) în această perioadă a anului.
Le-am căzut pradă de multe ori în ultimele zile – și am simți chiar și o lipsă de inspirație în a mai scrie articole sau materiale – sau chiar în a mă documenta despre ce se întâmplă.
Doar că ”informațiile” vin peste mine – așa că am găsit putere să ”însăilez” micul articol pe care vi-l dăruiesc din suflet tuturor celor care s-au speriat de ”variațiile energetice” ale ultimei perioade.

Dacă până acum vi s-a părut că energia ”schimbătoare” a primăverii ce se apropie este greu de dus, ”țineți-vă bine!”.
Toate aceste energii se vor intensifica și multiplica săptămâna viitoare, înainte de Echinocțiu.
Multe persoane consideră această săptămână dinaintea Echinocțiului de primăvară una dintre cele mai DIFICILE ȘI TENSIONATE săptămâni ale anului.

Energia redusă a ficatului – ce face atât adaptarea la schimbările termice, de umiditate atmosferică, cât și la schimbările energetice (de lumină – întuneric) – determină și multe alte reacții fizice neplăcute (mai ales la cei sensibili).
Astfel, imunitatea este mult scăzută, virușii ”se agață” cu multă ușurință și ”răcelile” de primăvară devin ”normalul” perioadei (și durează cu atât mai mult timp, cu cât sunt tratate mai ”chimic” – de exemplu cu antibiotice sau alte substanțe anti-inflamatoare de sinteză).

Digestia este proastă și apar multe probleme legate de gaze, balonări, dureri de burtă, colici, tulburări de scaun, iritație a intestinului – și stare generală proastă.
Nu întâmplător – unul dintre cele mai lungi și mai severe posturi ortodoxe ale anului este EXACT în această perioadă.
Hrana simplă, legumele și fructele – ne ajută să trecem mai ușor și mai blând peste această perioadă dificilă a anului.

Așa cum vă spuneam, acum memoria funcționează foarte prost (dacă nu ați descoperit până acum, veți afla că memoria de scurtă durată este influențată de funcția ficatului – așa încât – să nu vă mai supărați degeaba când uitați ce ați vrut să spuneți, uitați unde v-ați pus cheile sau uitați dacă ați încuiat sau nu ușa de la casă!).
Și nu doar memoria – veți descoperi că și vederea devine mai dificilă (nu vă schimbați dioptriile în această perioadă – așteptați să treacă următoarea săptămână!) – veți descoperi că unghiile, părul și dinții au mai multe probleme ca de obicei.

Și că articulațiile (genunchii, în special, dar și alte articulații, precum și coloana vertebrală – în zona lombară sau a cefei) sunt deosebit de sensibile.
Iar puterea fizică a mușchilor este ”minunată”, dar lipsește cu desăvârșire! Așa că nu trageți inutil de bietul corp – permiteți-i să-și facă ”adaptările” naturale!
Odihniți-vă cât de multe puteți!

Și ca și cum nu ar fi suficient de dificil tranzitul Naturii între anotimpuri, săptămâna viitoare există alte două ”fenomene cosmice” care vor accentua la maxim ”vârtejul” și turbulența energiilor în care suntem prinși în această primăvară:
Luna nouă de pe 19 martie și eclipsa parțială de soare pe 20 martie .

Energiile feminine și cele masculine – sunt în dezechilibru și ”dans cosmic” vreme de 3 zile succesiv – 19-20-21 martie .

Luna nouă înseamnă ”maxim de curățenie” a organismelor și Naturii (așa încât, orice fel de post țineți cu 2-3 zile înainte de această dată – va conta cât săptămâni ținute în alte perioade de timp. O zi de post – cu sucuri sau cu apă – o zi de 24 de ore de post – de la ora 16.00 a unei zile până la ora 16.00 a zilei următoare – va conta în această perioadă cât o săptămână de post ținută în orice altă perioadă a anului). Cu această ocazie, veți pune în repaus și ficatul/tubul digestiv și veți controla, parțial, agitația și agresivitatea interioară inerente acestei perioade.

Eclipsa parțială de Soare – aduce în plus dinamica ”solară” = FOCUL, intesificarea energiilor ”distructive”, a acelor energii care ajută eliminările, care ”ard” mizeriile, care topesc stagnările.

Pe Planeta noastră este nevoie de forțele ”distructive” (cunoscute în corpul nostru sub numele de ”acizi”) pentru eliberarea de reziduuri, de substanțe nedorite, de poluanți sau orice alte stagnări. Forțele distructive ”reciclează” structura materiei vii, pentru a o transforma în elemente componente – ce pot fi apoi folosite să se restructureze și resintetizeze alte noi structuri (prin acțiunea ”forțelor constructive” = alcalinele).

Așadar – ELIMINĂRILE prilejuite de Luna Nouă vor fi ajutate din plin de energia acestei Eclipse.
Și după ELIMINĂRI și ARDERI – vine și Echinocțiul de primăvară – ziua în care numărul de ore de lumină este egal cu numărul de ore de întuneric . 21 martie este și ziua din care începe SĂ CREASCĂ LUMINA.

Echilibrul LUMINĂ – ÎNTUNERIC se va instala și în corpurile noastre (în sufletele și mințile noastre) eliberate de stagnări, ușurate de reziduurile deja arse, favorizând noi începuturi și permițându-ne o nouă perspectivă asupra vieții.

Suntem ființe vii și SUNTEM O PARTE COMPONENTĂ DIN NATURĂ.
SUNTEM INFLUENTAȚI DE TOTUL DIN NATURA DIN CARE FACEM PARTE. 
Tranzitele ”astronomice” au fost dintotdeauna importante pentru daci, pentru populația străveche ce locuia pe teritoriul României.
Echinocțiile și Solstițiile erau momente sărbătorite de sacerdoții daci și erau marcate în toate templele dacice.

Când ”ne acordăm” prin conștientizare evenimentele importante ale Naturii – ne aliniem cu înțelepciunea strămoșilor noștrii și ne ”conectăm” prin timp și spațiu cu toată armonia și iubirea pe care dacii de demult încercau să le insufle oamenilor acestui teritoriu.

Vă invit să ne pregătim cu toții pentru ”Începutul primăverii” – ca și cum ar fi Începutul unei noi AVENTURI A VIEȚII – odihnind prin post (cu lichide, cu fructe, cu fructe și legume – fiecare cum poate) corpul fizic, relaxând prin rugăciune și/sau meditație mintea și sufletul și detașându-ne cât mai mult de ”energia agitației” care va cuprinde lumea din jurul nostru.
Amintiți-vă că există o explicație pentru ”haosul” aparent pe care îl veți observa în jur. Și încercați să stați ”conectat” la propria INIMĂ și la LUMINA/IUBIREA din ea.

Puteți pregăti pentru ziua de Echinocțiul un ”mic ritual” tip început.
Marcați în acea zi UN ÎNCEPUT.
Al unui proiect, al unui proces, al unei întreprinderi (oricât de mici) – propuneți-vă să ÎNCEPEȚI CEVA în această zi de început.

Puteți întinde o ”panglică” imaginară sau reală pe care să ”o tăiați” exact în ziua de Echinocțiu – după ce v-ați exprimat cu voce tare intenția.
Sau puteți să vă dăruiți un obiect care să simbolizeze ÎNCEPUTUL.
Sau puteți să creați un obiect (un fel de mâncare, un obiect din hârtie, un desen etc) care să simbolizeze ÎNCEPUTUL.
Sau puteți înălța ”o lanternă” cu lumină către cer.
Sau puteți merge la mare (sau la un râu, la un lac) și arunca cu bănuți în apă, pentru a binecuvânta un nou început. Ori merge în pădure sau în parc și dărui ceva Naturii, păsărilor, pământului, ca și ofrandă pentru un nou început.

Orice VEȚI INTENȚIONA în această zi MAGICĂ de Echinocțiul de primăvară – va avea PUTEREA întreagă aÎNCEPUTULUI NATURII și abilitatea de materializare foarte rapidă.

Vă doresc tuturor o săptămână INTERESANTĂ – PROVOCATOARE!

Și NU UITAȚI SĂ FIȚI BUNI CU VOI ÎNȘIVĂ!

Sursa: http://www.centrulnatura.ro/pregatiri-pentru-echinoctiul-de-primavara/
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii