Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Echinocțiul de primăvară 2022 are loc astăzi. Când se trece la ora de vară

ro

20 Mar, 2022 16:30 2037 Marime text
Primăvara, Sursa foto: Pexels Pe 20 martie la ora 17:34, Soarele își face intrarea în Berbec. Este, așadar, Echinocțiul de primăvară și începutul noului an astrologic. 

În acest an, echinocțiul de primăvară din 20 martie va avea loc la ora 17 și 33 de minute, ora României.

Exact așa cum la Echinoctiu ziua este egală cu noaptea, așa și noi avem de echilibrat aspecte ale vieții noastre. Să acordăm atenție lucrurilor pe care le-am neglijat, să privim mai atent la golurile pe care le-am generat prin lipsa de implicare, hotărâre sau interes.

Trecem de la energia feminină, orientată către interior, a Peștilor, la o energie masculină, orientată către acțiune, a Berbecului.

La momentul Echinocțiului de primăvară, când Soarele luminează segmentul Berbecului în harta fiecăruia, e ca și cum am auzi semnalul de start, foarte puternic, undeva în interiorul nostru, ca și cum e timpul să pornim într-o nouă aventură. Undeva, în viața noastră, suntem chemați la acțiune, prin manifestarea curajului, hotărârii și a forței. Da, e timpul să inflorim, fiecare prin mijloacele sale interioare, bine șlefuite și întoarse pe toate părțile în ultima vreme. Ca o trezire la viață, așa vom simți acest val de energie care începe pe 20 martie și se tot amplifică pe parcurs, în sezonul Berbecului.

Harta ridicata la momentul echinocțiului după ora României, indica un ascendent în Fecioara, Soarele aflandu-se în casa a VII-a, iar stăpânul harții, Mercur, se afla în Pesti, în casa a VI-a, pregatindu-se de întâlnirea cu Jupiter la grad perfect. Guvernatorul Berbecului, Marte, se afla în Vărsător.

Toate aceste elemente, pe înțelesul tuturor, ne duc cu gândul la un început care tine de munca și sănătate, stil de viață, igiena a vieții, rutina zilnica, stil de lucru, echipa cu care lucram, metode, procese și strategii în câmpul muncii. Dar cum să arate acest început, aceasta schimbare de dinamica în aceste arii? Cu îndrăzneală și deschidere spre colaborări și parteneriate, consiliere și mediere (casa a VII-a) care ne ajuta să dam aripi ideilor și inițiativelor noastre (Soare în Berbec), acționând însă nonconformist, original, autentic, într-un mod cu totul inedit și folosindu-ne de mijloace moderne prin care să ne exprimam și să ne afirmam darurile (Marte în Vărsător, casa a V-a).

Gândirea alternativa, acceptarea de noi soluții la care nici nu ne-am gândit, sunt cheile succesului acum. Inclusiv în chestiuni care țin de sănătate și stare de bine. Practic, e necesar să gândim mare (Mercur conjunct cu Jupiter), să avem încredere și mai ales credință, să depășim limitele obișnuite ale gândirii noastre, să mizam pe intuiție și viziune, să ne ascultam din interior mai ales atunci când luam decizii care țin de munca și sănătate.



Când se trece la ora de vară 

România va trece la ora de vară în noaptea de 26 spre 27 martie 2022, adică în ultimul weekend al primei luni de primăvară din acest an.


Ceasurile se vor da înainte cu o oră, ora 03:00 devenind ora 04:00. Astfel, ziua de duminică va fi cea mai scurtă din an.


Sistemul orei de vară şi de iarnă presupune o ajustatare cu o oră a ceasurilor în fiecare primăvară şi toamnă. La ora de vară, ceasul se dă înainte cu o oră (ora 3:00 devine ora 4:00), în timp ce în toamnă, operațiunea e inversă, ceasurile se dau înapoi cu o oră și ora 4:00 devine ora 3:00.
 

Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă.



Sursa: astrocafe.ro. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii