Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#ConstanțaEsteBine Copiii cresc

ro

04 Apr, 2021 12:55 3088 Marime text
Părinții care citesc această postare pot înțelege corporal, nu doar ca și concept, senzația pe care un adult o încearcă atunci când realizează că ”a crescut copilul” și ”a devenit adult”.
Există un moment anume, în relația părinte/copil în care îți dai seama că rolul de părinte încetează.
Datoria de a susține, ajuta, educa și ghida copilul ce a venit prin tine, dar de la Sursă, S-A TERMINAT.
Este un moment pe care mulți părinți îl resimt fizic, corporal.
Unii au un gol în stomac (sau în inimă). Alții o stare de slăbiciune.
Cum? Este gata? Și acum eu ce fac?
Sunt părinți care simt în profunzimea inimii lor o bucurie care îi umple dincolo de conturul corpului fizic. O senzație de trepidație, vibrație, expansiune și mulțumire/satisfacție.
”Misiunea îndeplinită”.
Jocul s-a terminat.
Pentru părinții adulți, acesta este momentul în care în viața lor pot găsi loc și pentru ei, pentru propriile pasiuni și proiecte, pentru găsirea de sine și continuarea evoluției DIFERIT.
În ultima perioadă am tot încercat această trăire vis-a-vis de unii dintre pacienții cu care am lucrat în ultimii ani, ce au devenit mai mult decât pacienți - au devenit ”copiii mei spirituali”.
I-am ghidat pe cei mai mulți către recăpătarea conexiunii cu ei înșiși, pentru că vindecarea nu înseamnă doar ”reparația corpului” ci și recuperarea Sufletului. Plus integrarea corp, minte și suflet, într-o unitate armonică.
Lista pe care o am crește.
Astăzi sunt recunoscătoare să-l pot adăuga pe listă și pe Cătălin Petre, un bărbat curajos și rezistent.
A trecut prin ”furcile iadului” în cursul procesului de detoxifiere și nu a abandonat. A mers mai departe, cu voința celui care nu mai are nimic de pierdut. Și continuă să înainteze pe drum. Întrucât Jocul continuă - cât timp noi toți suntem în viață.
Dar Cătălin a crescut. Nu mai este ”copilul plângăcios” care să trimită mesaje jeluitoare cu ”au și văleu, ce mă doare, de ce eu? bietul de mine?”
A depășit ”pragul” și a decis să crească. Într-o perioadă scurtă de timp (2 ani înseamnă o clipire de pleoapă) și-a schimbat alimentația, și-a schimbat viziunea, și-a schimbat job-ul, și-a schimbat vocația, și-a schimbat intențiile cu privire la viață și continuă să schimbe.
A scris o carte inspirațională, de susținere pentru alți bărbați (dar și pentru femei, care sunt interesate de drumul parcurs de un bărbat, în procesul de vindecare). A făcut asta și pentru cele două femei din viața lui, soția și fiica. Dar și pentru toți cei care au nevoie de încurajare și îndrumare.
A dezvoltat o platformă de susținere pentru terapii alternative și a început să ofere diferite servicii pentru cei aflați ”în căutare”, așa cum era și el în urmă cu doi ani.
Copilul a crescut. A devenit adultul de care orice părinte este mândru.
Mulțumesc pentru acest cadou de energie, Cătălin.
Sunt recunoscătoare pentru onoarea de a mă fi acceptat ca și ghid pe drumul vindecării și pentru privilegiul de a evolua în echipa. Învăț și cresc cu fiecare copil ”spiritual” care crește și începe să-și realizeze potențialul.
Lumea devine mai frumoasă cu fiecare Suflet ce luminează.
În zilele întunecate ale primăverii, când cerul este înorat și soarele se joacă de-a v-ați ascunselea cu noi, ne amintim că în noi sunt surse de Lumină la fel de intense.
Inimile noastre.
Când copiii cresc, inimile noastre se aprind si mai intens. Pentru că și noi am crescut odată cu ei.
Și lumina se multiplică.
Să aveți cu toții un week-end cât mai frumos și echilibrat
Vă iubesc!

Sursa text și foto: Facebook Zyanna Orinda
www.centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii