Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. ZIUA-n amiaza mare Mobilizare uriașă, la Constanța, pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina

ro

10 Mar, 2022 13:36 1942 Marime text
  • Numărul refugiaților ucraineni crește de la o zi la alta. Campania de colectare organizată inițial de Crucea Roșie, Primăria Constanța, Consiliul Județean și Prefectură este sprijinită de Arhiepiscopia Tomisului și de un număr impresionant de voluntari. Inclusiv din rândul refugiaților ucraineni, care vor să ajute.
 
Pavilionul Expozițional din Constanța a devenit un hub umanitar pentru Ucraina. Mii de produse sunt aduse aici pentru a fi selectate și împachetate.Ajutoarele au două destinații: refugiații din județulConstanța, care sunt ghidați la Pavilionul Expozițional pentru a-și alege cele trebuincioase, și cei de la Crucea Roșie, care le strâng pentru a le trimite în Ucraina. Aceeași destinație o au și cantitățile impresionante de produse alimentare neperisabile sau produsele nealimentare adunate prin parohii de la oameni binevoitori ce răspund apelului făcut de preoți la slujbe.
 
Toată lumea ajută. Inclusiv refugiați ucraineni vorbitori de limbă română sau engleză, care au sărit în sprijinul voluntarilor sau funcționarilor publici.
 
Pentru că numărul constănțenilor care donează pentru Ucraina este din ce în ce mai mare, autoritățile vor să suplimenteze spațiul de colectare a produselor, la Pavilionul Expozițional. Despre implicarea autorităților locale și modul în care acestea gestionează, la Constanța, criza refugiaților ucraineni vom vorbi vineri, 11 martie, ora 13.00, la „ZIUA-n amiaza mare”. Îi veți cunoaște pe voluntari și veți face cunoștință cu refugiați care ajută cu gândul la cei lăsați în țară, la război, în speranța că se vor întoarce cât mai repede acasă.
 
ZIUA-n amiaza mare are o frecvență săptămânală și poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.

UPDATE: Din motive obiective, interviul se va transmite la ora 14.00.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii