Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:02 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua mondială maritimă. Evenimentul va fi marcat și la Sindicatul Liber al Navigatorilor Constanța

ro

28 Sep, 2017 05:56 1128 Marime text
Astăzi este Ziua mondială maritimă, iar tema aleasă de Organizația Maritimă Internațională (OMI) pentru a marca evenimentul este "Conectarea navelor, oamenilor și porturilor", potrivit www.imo.org.

Tema pentru 2017 a fost lansată de către secretarul general al Organizației Maritime Internaționale (OMI), Kitack Lim, în cadrul unei vizite în cel mai aglomerat terminal de containere Felixstowe din Marea Britanie, în luna ianuarie a acestui an.
 
"În calitate de agenție a ONU, Organizația Maritimă Internațională s-a angajat ferm să contribuie la atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă. Transportul maritim și porturile pot juca un rol important în asigurarea condițiilor pentru creșterea gradului de ocupare a forței de muncă, pentru prosperitate și stabilitate, prin promovarea comerțului maritim. Porturile și sectoarele maritime pot fi generatoare de bunăstare, pe uscat și pe mare", a declarat cu acest prilej secretarul general al OMI.


 

Ziua este marcată oficial, la sediul OMI din Londra, dar și la Sindicatul Liber al Navigatorilor, din Constanța, unde va avea loc o conferință susținută de liderii SLN Adrian Mihălcioiu, Aurel Stoica și Costică Stici.

 

Activitatea este organizată la ora 11.00, pe strada Traian, la Seamen’s Club Constanța.


Organizația Maritimă Internațională este o agenție specializată în cadrul Organizației Națiunilor Unite, cu sediul la Londra. Bazele Organizației Maritime Internaționale au fost puse în 1948, în cadrul unei conferințe internaționale, desfășurată la Geneva. Organizația a fost înființată în scopul facilitării cooperării în domeniul navigației maritime internaționale, asigurării securității maritime, prevenirii poluării mărilor și oceanelor și al elaborării convențiilor internaționale privind navigația maritimă.

Până la 22 mai 1982, s-a numit Organizația Interguvernamentală Consultativă pentru Navigație Maritimă.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii