Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială a Mediului, marcată la Constanţa

ro

28 May, 2015 09:24 5162 Marime text
 
Celebrarea Zilei Mondiale a Mediului are loc în fiecare an pe data de 5 iunie. Aniversarea acestei zile a fost stabilită în anul 1972 în cadrul Adunării Generale a Națiunilor Unite, cu scopul de a marca deschiderea Conferinței de la Stockholm asupra mediului.
 
Sloganul de anul acesta este „7 miliarde de vise. O singura planetă. Consumă cu grijă”. Agenția pentru Protecția Mediului Constanța organizează în perioada 2-5 iunie 2015 o serie de manifestări cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Mediului.
 
Astfel, în incinta Palatului Copiilor Constanța va avea loc expoziția de pictură cu tema “Pictăm, visând la Planeta Pământ”, organizată cu copiii de la Cercul de Pictură. Cele mai reușite lucrări vor fi premiate în data de 5 iunie.
 
Tot atunci va avea loc concursul de desene pe asfalt „Vise pe asfalt”, care se va desfășura în curtea Palatului Copiilor Constanța, cu copiii clasei a III-a B de la Școala Gimnazială nr.7 Remus Opreanu Constanța.
 
După premierea copiilor, se va organiza un marș cu pancarte cu mesaje referitoare la protecția mediului în Parcul Tăbăcărie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii