Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:12 21 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiuni de voluntariat ale angajaţilor Rafinăriei Petromidia de Ziua Mondială a Mediului

ro

16 Jun, 2017 17:30 2830 Marime text
Peste 70 de angajați de pe platforma Petromidia au luat parte la amenajarea unui spațiu verde în Năvodari, unde pe o suprafață de aproximativ 3 000 metri patrati au fost plantate flori, arbuști și copaci. Acțiunea de voluntariat a avut loc în colaborare cu autoritățile locale cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, ce a avut drept temă principală în acest an "Conectarea oamenilor la natură”.
 
Angajații Rompetrol încurajează astfel comunitatea în care își desfășoară activitatea asupra importanței protejării mediului înconjurător.
 
Conform reprezentanţilor KMG International, deținătorul brandului Rompetrol, societatea își gestionează afacerile cu respect și responsabilitate pentru mediul înconjurător, implementând acțiuni de dezvoltare durabilă.
 

"Amenajarea de spații verzi pentru comunitatea din Navodari este doar una din inițiativele KMG International ce vizează atât protejarea mediului înconjurator, cât și minimizarea impactului asupra biodiversității regiunii. Unul din proiectele axate pe conservarea biodiversității din zona platformei Petromidia este curățarea periodică a iazurilor și eliminarea stufărișului, reușind astfel să creeze un spațiu artificial ce a devenit habitatul multor specii de păsări și animale" - au precizat reprezentanţii companiei.

 
În judetul Constanța, Grupul a demarat o serie de inițiative care vizează ridicarea standardelor în materie de protecție a mediului, cultură, educație și leadership, printre care înfințarea primului centru de reabilitare respiratorie, în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanța, realizarea unui sistem de iluminat pe baza de panouri solare în cadrul Scolii Grigore Moisil Năvodari sau reabilitarea cabinetului stomatologic școlar Năvodari.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii