Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Internațională a Navigatorilor, zi în care se aduce un omagiu tuturor celor care pleacă de acasă

ro

24 Jun, 2016 10:39 7052 Marime text
Sindicatul Liber al Navigatorilor (SLN) și Inspectoratul ITF pentru România au organizat o conferință de presă la sediul Seamen’s Club Constanța cu ocazia Zilei Internaționale a Navigatorilor. 
 

"Este un eveniment foarte important - Ziua Internațională a Navigatorilor, zi în care trebuie să le aducem un omagiu tuturor celor care pleacă de acasă. Avem acum, la nivel internațional, aproximativ 1.500.000 de navigatori", a spus Adrian Mihălcioiu, liderul SLN.

 
Acesta a precizat că în luna noiembrie se va desfășura o campanie foarte puternică pentru a face "curățenie" în Marea Neagră.
 

"Încă o considerăm o mare a rușinii și sperăm să facem curățenie în acest loc", a mai spus Mihălcioiu.

 

"Încă avem în vedere campania , acel proiect pe care sperăm să îl avem în fapt, însă nu avem doritori și aici mă refer la școli, la Autoritatea Navală Română, la Ceronav. Este o chestiune de bani. Trebuie să negociem împărțirea costurilor. Am zis să avem măcar 500-600 de euro pe an. Noi suntem primii care punem o sumă de bani consistentă", a mai adăugat liderul SLN.


Până acum, pe piaţă sunt 35.000 de brevete din care 25.000 sunt activi pe piaţă. Dintre acestia, 16.000 sunt cei care contribuie la siguranţa navei, iar 9.000-10.000 sunt ofiţeri.

Cred că navigatorii români trebuie felicitaţi de ziua lor, să aibă cât mai puţine probleme acasă şi cât mai multe satisfacţii. Stăm la dispoziţia navigatorilor în orice problemă, în orice situaţie. Speram ca navigatorii sa aprecieze si efortul nostru" , a mai spus Mihalcioiu.

"Avem un navigator abandonat în Siria, un navigator dispărut in Irlanda de pe un pasager. Un navigator care a fost in Nemen şi s-au făcut eforturi pentru a-l aduce acasă. Speram să îl avem şi pe ultimul navigator acasă", a mai declarat Mihalcioiu.

 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii