Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:38 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Voronin acuză România de „destabilizarea situației din Republica Moldova”

ro

08 Jul, 2015 09:23 672 Marime text
 
Liderul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, acuză România de „destabilizarea situației din Republica Moldova” prin susținerea diferitelor acțiuni cu caracter unionist, într-o scrisoare deschisă adresată președintelui Parlamentului European, Martin Schulz, a relatat marți presa de peste Prut, potrivit Agerpres.

În același timp, Voronin critică Bruxellesul pentru lipsa de reacție față de ceea ce el numește „politica expansionistă și de acaparare a Republicii Moldova” de către România, potrivit publicației online Deschide.md.

În mesajul său, redactat în limba rusă, liderul comuniștilor moldoveni acuză virulent autoritățile de la București, cărora le impută faptul că „susțin acțiunile de divizare teritorială a Republicii Moldova”.

Un rol foarte distructiv în destabilizarea situației în țară (...) îl au autoritățile României și așa-numitele comitete pentru unirea Basarabiei', susține Voronin, care își manifestă, în special, revolta față de acțiunea unionistă organizată la 5 iulie — Marea Adunare Națională — în centrul Chișinăului, unde mii de persoane au scandat Unire, cerând unirea Republicii Moldova cu România.

Liderul comunist de la Chișinău mai spune că „astfel de ingerințe din partea României durează de 25 de ani”. Mai mult, potrivit lui, „acestea s-au intensificat după aderarea României la UE, iar statul român promovează o politică de distrugere și absorbție a Republicii Moldova”.

În acest context, fostul președinte comunist critică Parlamentul European pentru faptul că nu observă astfel de acțiuni și nu a luat niciodată atitudine în respectiva problemă.

„Un membru al UE — România — duce o politică de distrugere și de absorbție a țării noastre. Este de neînțeles de ce instituțiile europene de la Bruxelles și Strasbourg, dacă nu în mod deschis, atunci prin indiferență, tolerează astfel de manifestări național-unioniste și profasciste. De ce Parlamentul European nu observă de fiecare dată și aproape niciodată nu și-a exprimat poziția cu privire la această problemă? De ce Parlamentul European timp de 10 ani ai președinției lui Traian Băsescu nu a răspuns la declarațiile unioniste deschise ale acestuia?”, se întreabă Vladimir Voronin în mesajul său.Sursa: Agerpres

Ti-a placut articolul?

Comentarii