Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viorica Dăncilă, mesaj cu prilejul Zilei minorităţilor naţionale din România

ro

18 Dec, 2018 12:55 676 Marime text

Premierul Viorica Dăncilă a transmis astăzi un mesaj cu prilejul Zilei minorităţilor naţionale din România:
 
”Cu prilejul Zilei Minorităților Naționale vreau să felicit toate comunitățile minoritare, care prin diversitatea socio-culturală au însuflețit și întregit patrimoniul valorilor naționale. 

Celebrarea acestei zile este încă o recunoaștere a contribuției pe care comunitățile minorităților naționale au avut-o la construirea Romaniei de astăzi: un stat puternic, care a sărbătorit Centenarul Marii Uniri și este pregătit să exercite Președinția Consiliului Uniunii Europene.
Trăim într-o lume a multiculturalismului, ceea ce implică promovarea diversității culturale, lingvistice, etnice și religioase, ocrotirea identității minorităților, dar și deschidere spre dialog, înțelegere, toleranță. Sunt elemente care izvorăsc firesc din înțelepciunea poporului român și certifică definirea unei societăți moderne și democratice, a unui stat care a asimilat principiile comunității europene și înțelege în profunzime motto-ul ”Unitate în diversitate”.

Modul armonios în care cetățenii români – majoritate și minorități naționale, deopotrivă, au conviețuit de-a lungul istoriei este o garanție solidă că împreună putem construi o Românie puternică, sigură și prosperă.

Urez „La mulți ani!”  și le doresc să-și atingă idealurile tuturor cetățenilor români ce aparțin minorităților naționale!”. a transmis Viorica Dăncilă.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii