Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:58 21 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victor Ponta l-a primit, la Palatul Victoria, pe ministrul de externe al Republicii Federale Germania

ro

09 Mar, 2015 15:43 623 Marime text

Prim-ministrul Victor Ponta l-a primit, azi, la Palatul Victoria, pe ministrul de externe al Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, aflat în vizită oficială în România la invitația omologului român, conform unui comunicat remis redacţiei de biroul de presă al Guvernului.

În cadrul discuțiilor au fost evidențiate relațiile de importanță strategică între cele două țări și modalitățile de consolidare a acestora pe planuri multiple.

Au fost scoase în evidență rezultatele pozitive ale cooperării cu Germania în ceea ce privește promovarea învățământului dual și intenția de a extinde proiectele în acest domeniu. 

Ambii oficiali au reiterat aprecierea pentru modelul pe care îl reprezintă  colaborarea pe chestiunile legate de minoritatea germană din România și, respectiv, pentru contribuția substanțială a comunității românești din Germania în domenii cheie pentru economia și societatea din această țară.

Cei doi oficiali au abordat situaţia din vecinătatea estică. Primul-ministru a reiterat susținerea pentru parcursul european al Republicii Moldova. A fost subliniată  deschiderea celor două state pentru a sprijini Republica Moldova pe drumul său spre modernizare și reformă și implementare a Acordului de Asociere, în interesul cetățenilor din această  țară.

Sursa foto: cotidianul.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii