Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vama Constanţa Sud, în stand-by Cum îşi aşteaptă Teşeleanu întoarcerea ca şef la Agigea

ro

26 Dec, 2012 18:25 1865 Marime text
Înlăturat deja de o bună bucată de vreme de la şefia Vămii Agigea, Iulian Teşeleanu nu renunţă nici acum la dorinţa de a-şi recupera funcţia şi de a se întoarce la vechiul loc de muncă. Iar asta, cu atât mai mult acum când, în pragul sărbătorilor de iarnă, magistraţii Curţii Supreme au decis să-i judece abia în decembrie 2013 cererea de reîntoarcere pe scaunul de şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea.

Mai exact, este vorba despre dosarul înregistrat iniţial la Constanţa cu numărul 1274/36/2011, cauză în care Iulian Teşeleanu cerea instanţei să anuleze ordinul de înlăturare a sa din funcţia de şef al Vămii Agigea şi să dispună reintegrarea sa în vechea funcţie. În cererea adresată instanţei, Teşeleanu susţinea, prin avocaţii săi, că înlăturarea sa din funcţie ar fi fost una nelegală, pentru că nu exista temei legal pentru îndepărtarea lui de la Vama Agigea.

Cu toate acestea, în vară, fostul şef de la Agigea a avut parte de o dezamăgire din partea judecătorilor Curţii de Apel Constanţa, care i-au respins cererea ca nefondată. „Respinge ca nefondate capetele de cerere privind anularea Ordinului nr. 3273/10.10.2011 şi a deciziei 65319/05.12.2011 (adresa emisă de ANV – Autoritatea Naţională a Vămilor, nr.) reintegrarea reclamantului pe funcţia deţinută de şef Birou Vamal Constanţa Sud Agigea ca nefondate“, se arată în decizia instanţei constănţene. Înfrângerea nu l-a descurajat însă pe fostul vameş şef din Agigea, care a declarat recurs şi a dus procesul mai departe, la Bucureşti.

Mai precis, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţă care, însă, a programat judecarea procesului abia pe data de 17 decembrie 2013! Nemulţumit de termenul exagerat de mare acordat de judecătorii bucureşteni, înainte de sărbătorilor de iarnă, Iulian Teşeleanu a făcut cerere la Înalta Curte pentru preschimbarea termenului de judecată şi fixarea unei înfăţişări cât mai curând.

Solicitarea i-a fost respinsă însă de magistraţii Curţii Supreme, care au decis că data de 17 decembie 2013 este la fel de bună ca oricare alta pentru tranşarea situaţiei privind conducerea Vămii Agigea. În aceste condiţii, lui Iulian Teşeleanu nu i-a rămas decât să aştepte judecarea procesului .. la sfârşitul lui 2013!

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii