Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:53 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vă pregătiţi pentru examenul de bacalaureat? Agilo vă vine în ajutor!

ro

25 May, 2015 08:29 1244 Marime text
 
Sesiunea de Bacalaureat de anul acesta începe în 8 iunie. Pentru pregătire, elevii claselor a XII-a pot apela acum la site-ul Agilo.ro, care oferă peste 400 de teste grilă, de tip BAC, realizate de profesori de mare prestigiu, din București și din țară, cu o vastă experiență în realizarea și corectarea subiectelor "Bac". Este prima platformă din România dedicată elevilor ce iau Bac-ul în serios. Materiile testate sunt: matematică, biologie, istorie și geografie. Site-ul Agilo.ro este interactiv, corectitudinea rezolvării testelor și nota obținută fiind generată automat la finalul fiecărui test, conform baremului de corectare de la Bac. De asemenea, site-ul pune la dispoziția elevilor un forum și un clasament unde elevii pot să își compare nivelul față de ceilalți utilizatori. Agilo.ro urmează să fie updatat cu încă 300 de teste la materii precum: fizică, chimie și economie.
Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română se va face între 8-10 iunie, iar absolvenţii de liceu aparţinând minorităţilor naţionale vor susţine proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă între 10-12 iunie.
Evaluarea competenţelor digitale va avea loc între 15-19 iunie, iar proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională între 22-26 iunie. Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, va fi susţinută în 29 iunie, proba la limba şi literatura maternă în 30 iunie, proba obligatorie a profilului 1 iulie, proba la alegere a profilului şi specializării în 3 iulie. Rezultatele vor fi afişate în 6 iulie până la ora 12,00 şi tot în aceeaşi zi se vor putea depune contestaţiile până la ora 16,00. Rezolvarea contestaţiilor se va face între 7-9 iulie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate în 10 iulie.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii