Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3 Valentina Boboc decide libertatea lui Mircea Băsescu „Hai să se termine cu justiția făcută la televizor“ (galerie foto)

ro

15 Dec, 2015 11:06 2037 Marime text
 
Mircea Băsescu a ajuns la Curtea de Apel Constanţa. El va afla astăzi dacă scapă de sub controlul judiciar, măsură preventivă sub care este judecat alături de Marian Căpăţînă, fost şef în PDL.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţînă au fost deferiţi Justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în luna iulie 2014, deoarece ar fi luat bani de la familia lui Bercea Mondial, pentru a-l scoate pe acesta din spatele gratiilor.  
 
Procesul s-a desfăşurat la Tribunalul Constanţa, instanţa urmând să se pronunţe în dosar săptămâna viitoare.

UPDATE3, ora 15.20:

Instanţa a decis menţinerea sub control judiciar a lui Mircea Băsescu. Hotărârea este definitivă.

UPDATE2, ora 12.47:

A început ședința de judecată în dosarul lui Mircea Băsescu. El cere revocarea măsurii controlului judiciar. Avocatul lui Băsescu spune că nu se mai impune menținerea lui Mircea Băsescu sub control judiciar.

Este vorba de dosarul în care fratele fostului președinte este judecat pentru că ar fi luat bani de la familia lui Sandu Anghel, zis și Bercea Mondialu, pentru a-l scoate pe acesta din spatele gratiilor.

Nadia Zlate, procuror al DNA Constanța, cere menținerea lui Băsescu sub control judiciar.

Se impune menținerea acestuia sub control judiciar. În cauză vor fi administrate alte probe în dosar, chiar și în faza de apel.

Băsescu a declarat în fața magistraților: ”Sunt de acord  cu  ele spuse de avocatul meu. Am stat un an în arest. Nu mi-am permis să vorbesc urât despre un magistrat. Eu de fapt am vrut să sprijin Justiția. Am vrut, de fapt, să le arăt celor din familia Anghel că trebuie să respecte Justiția. Nu plec din țară, dacă se ridică măsura preventivă a controlului judiciar. Procurorii dau dovadă de rea credință. Toata viața am respectat legea. Hai să se termine cu justiția făcută la televizor. Aștept de la dumneavoastră recunoaștere și dreptate”.

Ședința de judecată a luat sfârșit. Instanţa a rămas în pronunţare. 


UPDATE 1, ora 11.21

Libertatea lui Mircea Băsescu este decisă astăzi de judecătoarea Valentina Boboc, din cadrul Curţii de Apel Constanţa. 



Şedinţa de judecată este programată să înceapă în câteva minute.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii