Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:43 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un tânăr de 21 de ani, bolnav de distrofie musculară de tip Duchenne, a scris o carte de povești!

ro

08 Jul, 2015 17:48 1512 Marime text
 
ASCID vine întâmpinarea părinţilor şi bunicilor care doresc să ofere cadouri de suflet copiilor sau nepoţilor lor. Reprezentanții asociației consideră că cel mai frumos cadou este un ”bilet” de acces în universul poveştilor.
ASCID a lansat de curând volumul ”Poveste din Regatul Vesel”, o carte deosebită, ”potrivită atât pentru copii cât şi pentru adulţii care încă ştiu să iubească şi să se bucure de poveşti”. Autorul poveştii, Ionuţ Marian Ion, în vârstă de 21 de ani, suferă de distrofie musculară de tip Duchenne, care l-a imobilizat la pat, fiind dependent de ajutorul mamei lui.
Fondurile obţinute din vânzarea cărţii sunt folosite pentru a acoperi costurile de gestionare a bolii distrofie musculară (4000 ron/luna): chirie ventilator mecanic (aparat ce susţine funcţia respiratorie), consumabile (circuite umidificare, filtre, apă distilată), şedinţe de kinetoterapie etc. Coperta volumului este creaţia premiatului pictor Laurenţiu Dimisca. "Ar trebui să se implice cât mai multă lume în susţinerea unor asemenea acţiuni, eu sunt alături de voi!", spune fostul tenismen Ilie Năstase.
"Acest eveniment vrea să arate că şi un tînăr cu o boală grea are visuri, luptă pentru împlinirea lor şi pentru dreptul de a-şi trăi demn propria normalitate", a declarat Monica Vidan, membru fondator ASCID . Membrii asociației ne dau și cinci motive pentru a face cadou ”Poveste din Regatul Vesel”:
”1. Cadoul pentru copilul tău este un cadou de viaţă pentru un tânăr aflat într-o situaţie limită
2. Cititul dezvoltă imaginaţia.
3. Prin lectură, copilul tău îşi dezvoltă şi exersează puterea de concentrare şi memoria.
4. Prin acest cadou, învăţăm împreună cea mai preţioasă lecţie de viaţă: generozitatea.
5. Experienţă cititului este cea mai relaxantă formă de educaţie.”
Așa că, nu vă rămâne decât să cumpărați această carte.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii