Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:34 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un român acuzat de viol a fost graţiat din greşeală de preşedintele cipriot şi a părăsit ţara

ro

15 Nov, 2014 18:10 1257 Marime text
Potrivit Mediafax, un deţinut român din Republica Cipru a fost graţiat în mod eronat de către preşedintele cipriot, Nicos Anastasiades, fiind trimis din greşeală în România, deşi era cercetat în alt dosar, cazul generând polemici la Nicosia, relatează publicaţia Cyprus Mail, în ediţia online.

Un deţinut român condamnat pentru furt a fost eliberat din Închisoarea Centrală din Republica Cipru după ce a fost graţiat în august de preşedintele Nicos Anastasiades. Românul urma să rămână în detenţie până în anul 2015, dar, din cauza supraaglomerării din penitenciarele cipriote, deţinuţii condamnaţi pentru furturi sau trafic de droguri sunt graţiaţi când se apropie de ispăşirea pedepselor. În acest context, numele deţinutului român a fost introdus pe o listă trimisă spre graţiere preşedintelui, iar bărbatul a fost eliberat şi deportat în România în august, scrie Mediafax.

Însă românul era cercetat în alt dosar, privind implicarea într-un viol în grup. Autorităţile cunoşteau acest lucru, dar se pare că anchetatorii ciprioţi au omis să înştiinţeze la timp Administraţia penitenciarelor.

Sursa: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii