Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:04 18 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 3 Un nou termen de judecată pentru Nicușor Constantinescu (video)

ro

11 Oct, 2016 10:26 1561 Marime text
Astăzi, la Tribunalul Constanța va avea loc primul termen în dosarul în care fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, a fost deferit justiției de procurorul DNA Andrei Bodean, alături de fostul consilier al șefului CJC și producător general al TVR, Cristian Bogdan Zgabercea.
 
Acesta este primul termen în care judecător este Antoneta Ardeleanu, președintele Secției Penale din cadrul Tribunalului Constanța, după ce judecătoarea Iulia Cezara Suciu a formulat o cerere de abținere. 

UPDATE 3
„Am primit mesaje de la șeful CJC prin care îmi cerea să o demit pe doamna Tăicuțu. Nicușor se afla atunci în Statele Unite. Nu am ținut cont de spusele sale. I-am arătat mesajele și doamnei Felicia. Am primit multe mesaje atunci și nu mai știu care era starea lui Nicușor Constantinescu la acea vreme. Am fost în America și am lămurit aceste aspecte.
 
Eu le-am cerut angajaților CJC să își facp treaba cum scrie la carte, indiferent de ce vor alții. Am redus numărul de mașini din parcul auto al CJC, așa cum scrie la lege. Parcul a fost redus la șase mașini. Acest lucru s-a făcut la cererea doamnei Tăicuțu, iar eu am semnat documentul necesar în acest sens.. Cu președintele nu am avut nicio discuție pe această temă. Președintele avea interdicție prin control judiciar“, a mai spus astăzi Cristinel Dragomir în fața instanței. 

UPDATE 2
„În privința deciziilor pe care eu le-am luat, nu a contat decât rațiunea și conștiința mea. Toate deciziile care au fost luat în absența lui Nicușor Constantinescu mi-au aparținut, fără să fiu influențat de nimeni. Eu am fost și în America, după ce Nicușor a fost operat, unde am discutat acest aspect. Cât răspund eu, eu iau decizii“, a afirma Cristinel Dragomir la instanță.
 
„Vă pot spune că atât timp cât am lucrat cu doamna Tăicuțu am avut o colaborare foarte bună. Am luat deciziile de comun acord. Nu am impus să se execute ceva, decât ce scrie în lege“, a completat Dragomir.
 
„Eu am rugat-o pe Felicia Tăicuțu să intre în concendiu de odihnă. Și asta având în vedere situația de la momentul respectiv, am considerat că era cel mai bun lucru. Dacă nu, oricum îl pierdea. Și de comun acord, domna Felicia a intrat în concediu de odihnă. În general, relațiile între președintele CJC și angajați erau bune“, a mai spus fostul vicepreședinte al CJC.
 
„În cazul doamnei Tăicuțu, situația nu mai era ca înainte. Era nemulțumire din partea ei. Nu știu exact de unde au apărut aceste nemulțumiri. Poate lipsa de dialog și modalitate de lucru“, a completat Dragomir.
 
„Contractul HCM l-am semnat eu. De fapt urma să-l semnez eu după ce semnau direcțiile de profil din CJC. Pentru că Direcția Economică a pus refuz, nu am mai semnat contractul de finanțare și am urmat procedurile legale. După controlul ANAF s-a stabilit că refuzul de viză a fost întemeiat“, spune Cristinel Dragomir.
 
 
„Din câte știu, refuzul de viză nu l-a dat doamna Tăicuțu, ci un alt angajat. Acest contract nu există. Nu a îndeplinit condițiile legale. Menționez că nu s-a finalizat nici un contract pentru că așa au fost instrucțiunile ANAF. Nu am luat parte la nicio discuție dintre doaman Tăicuțu și șeful CJC. Președintele se supăra aproape zilnic și pe mine, dar eu mi-am văzut de treabă“, a mai adăugat fostul adjunct al lui Nicușor Constantinescu. 


UPDATE 1
În aceste momente, la Tribunalul Constanța este audiat, în calitate de martor și fostul vicepreședinte al CJC, Cristinel Dragomir. 


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii