Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:34 10 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un loc vizitat de turişti poate fi cel mai înspăimântător de pe planetă! Se numeşte Buncărul diavolului (video)

ro

14 Dec, 2015 08:17 1122 Marime text
Există pe planetă numeroase locuri încărcate de mister, unde au loc fenomene inexplicabile pe care, uneori nici oamenii de ştiinţă nu le pot explica.

În Minnesota, la un moment dat, râul Brule se desparte în două brațe. Unul continuă urmează o traiectorie vizibilă și deloc inedită, iar celălalt…nu se știe. Este un mare mister atât pentru oamenii de ştiinţă, cât şi pentru pasionaţii de natură. Nimeni nu-şi poate explica unde se termină fluxul acestui râu. A doua cascadă dispare imediat după ce intră într-o gaură din pământ.

Există numeroase teorii, printre care și o rețea subterană de peșteri care nu sunt vizibile cu ochiul liber, dar nici una dintre ele nu a fost demonstrată. Aceste orificii, denumite „Kettels”, sunt situate pe întreaga suprafaţă a statului Minnesota şi, adesea, pot fi urmărite destul de uşor. Dar când este vorba de „Cazanul Diavolului” niciun test din multitudinea efectuată nu a putut elucida ce se întâmplă cu apa şi unde dispare aceasta.

Oamenii de ştiinţă au încercat de multe ori să arunce un GPS în această cascadă, dar dispozitivul a devenit nedetectabil după ce a coborât în „iad”.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii