Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:15 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea. Proiectul "Modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Niculițel și Turda-Sarichioi", lansat (galerie foto)

ro

20 Aug, 2018 16:51 1441 Marime text

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat luni, 20 august 2018,  alături de vicepreședinții Dumitru Mergeani și Petre Badea, la conferința de lansare a proiectului „Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Niculițel și Turda-Sarichioi”, cofinanţat din Fonduri Structurale prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 6: „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”, Prioritatea de investiții  6.1: „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale” – zona ITI Delta Dunării.
 

„Mă bucur că trama drumurilor județene se întregește cu un alt proiect, cu o altă finanțare. Cred că pe această perioadă de finanțare drumurile județene vor arăta într-un fel deosebit, la final acestea fiind puse la punct, așa cum și le doresc toți cetățenii. Din punct de vedere al importanței și poziției strategice, eu îl văd ca unul dintre cele mai importante drumuri județene, pentru că leagă cele două drumuri naționale, respectiv cel care vine la Tulcea dinspre Galați-Brăila cu drumul care leagă Tulcea de Constanța. Iată că am ajuns la momentul în care acest drum dorit de toți cei din localitățile din zonă va fi modernizat“, a declarat președintele Horia Teodorescu.


Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale situate în proximitatea coridorului TEN-T (Constanța - Tulcea - Brăila - Galați) prin modernizarea traseului Niculițel până la limita comunei Valea Teilor și Turda – Sarichioi. Întregul drum de la Niculițel până la Sarichioi va fi modernizat, având două surse finanțare, diferența pe traseul Valea Teilor-Turda având o sursă de finanțare în afara zonei ITI Delta Dunării.

Obiectivele specifice ale proiectului vizează: creșterea mobilități populației și a mărfurilor din zona rurală situată pe traseul Niculițel - Turda - Sarichioi, prin îmbunătățirea calității rutiere; crearea de noi facilități de acces și mobilitate prin modernizarea de stații pentru pasageri și creșterea gradului de siguranță în trafic prin investiții destinate siguranței rutiere.

Valoarea totală a proiectului este de 76.416.925,56 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 74.783.290,85 lei.

Unitatea Administrativ Teritorială – Județul Tulcea este lider de proiect, în parteneriat cu alte unităţi administrativ-teritoriale, respectiv: Orașul Babadag, Comuna Mihai Bravu, Comuna Sarichioi și Comuna Niculițel.
 
Sursă foto: Consiliul Judeţean Tulcea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii