Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:07 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea. Investitori israelieni, interesați de modernizarea sistemului de încălzire centralizată din județ

ro

25 Apr, 2018 19:16 542 Marime text
Miercuri, 25 aprilie, la sala de ședințe a Primăriei Municipiului, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat la întâlnirea cu o delegație din partea Ambasadei Israelului, condusă de Matan Safran, șeful Misiunii Economice și Comerț a Ambasadei Israeliene la București, alături de Andrei Mainea, ofițer comercial la aceeași instituție.

Din delegație au făcut parte reprezentanții companiei Israel Electric Corporation în România (Moshe Hershko, business development manager IEC, și Dan Dicanu reprezentant IEC în România), care sunt interesați să găsească mai multe oportunități de colaborare, dorind în special să abordeze subiectul unui proiect de modernizare a încălzirii centralizate.

La întâlnire au mai participat primarul municipiului, Constantin Hogea, directorul societății Energoterm, Nicușor Bâscă și președintele ADI ITI Delta Dunării, Ilie Petre.
 

„Având în vedere experiența companiei Israel Electric Corporation în activitatea de dezvoltare și de realizare cu succes a proiectelor de producere a energiei electrice, ne bucură dorința reprezentanților acesteia de a efectua o vizită și în județul Tulcea.

Înțeleg că reprezentanții companiei Israel Electric Corporation sunt interesați să găsească mai multe oportunități de colaborare și ar dori în special să abordeze subiectul unui proiect de modernizare a încălzirii centralizate.

Ținând cont de  domeniul de activitate al companiei, eu cred că Tulcea oferă și alte oportunități privind producerea energiei, respectiv energia neconvențională, utilizarea unor resurse care se găsesc la îndemână în județ, de la stuf la reziduurile vegetale, pentru o unitate de producere a energiei și pentru orașul Tulcea, și pentru orașul Babadag, sau pentru a intra în rețea cu know-how-ul pe care îl aveți la îndemână.

În condițiile în care statul Israel ocupă un loc important în clasamentul investiţiilor străine directe iar în România, o cooperare economică și la nivelul județului nostru este binevenită“, a declarat, cu acest prilej, președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu.
IEC are o istorie de dezvoltare și de realizare cu succes a proiectelor de producere a energiei electrice utilizând o varietate de tehnologii. De mai bine de 90 de ani, au livrat cele mai prestigioase proiecte de energie din Israel. Recordul de realizări al companiei include proiectarea de centrale electrice cu putere mai mare de 25 GW, pentru clienții din sectorul public și privat din Israel și din străinătate.
 
Sursă foto: Consiliul Județean Tulcea

Ti-a placut articolul?

Comentarii