Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:21 19 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tudor Băeaş, administratorul unei societăţi, trimis în judecată de DNA Constanţa

ro

10 Oct, 2016 15:39 997 Marime text
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului
 
Tudor Băeaş, la data faptei administrator al unei societăți comerciale pentru săvârșirea infracțiunilor de:
 - evaziune fiscală (2 fapte din care una în formă continuată)
 - spălare a banilor în formă continuată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada iunie 2008 – septembrie 2008, „inculpatul Băeaș Tudor, în calitate de asociat unic și administrator al unei societăți comerciale, nu a  evidențiat, în totalitate, în acte contabile ori în  alte documente legale, operațiunile comerciale  efectuate sau  veniturile realizate, rezultate din vânzarea unei cantități de 20.246,92 tone cereale în valoare totală de 13.148.796,32 lei (din care TVA 2.099.387,65 lei), urmărind prin acest demers sustragerea de la plata obligațiilor fiscale către bugetul general consolidat al statului.
În același context, la data de 30 septembrie 2008, inculpatul, printr-o hotărâre ce a avut la bază un contract de comodat încheiat în fals, a declarat fictiv sediul social al firmei sale la o adresă din mun. Constanța, în scopul de a nu evidenția în contabilitatea societății veniturile realizate în condițiile de mai sus“.
 
„În  aceeași perioadă, pe baza unor borderouri de achiziții cereale de la persoane fizice întocmite fictiv, inculpatul Băeaș Tudor a retras suma de 13.105.580 lei din contul bancar al societății pe care o administra, cunoscând că o parte din sumele de bani retrase reprezintă produsul infracțiunii de evaziune fiscală“.
 
În cauză, Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă cu suma 3.867.293 lei, reprezentând prejudiciul cauzat bugetului de stat.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.

Ti-a placut articolul?

Comentarii