Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:40 09 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei terase din staţiunea Mamaia, suspendate temporar de ANPC! Detalii (galerie foto)

ro

21 Aug, 2016 09:55 1726 Marime text


Comisari ANPC din cadrul Comandamentului Litoral au verificat mai multe terase, autoserviri şi restaurante din staţiunea Mamaia. Activitatea teraselor Hora, Cleopatra şi a Restaurantului „La Steaguri” a fost oprită temporar până la remedierea deficienţelor constatate.
 

„În urma verificărilor au fost descoperite alimente fără elemente de identificare şi carcaterizare, fără a se putea stabili dată durabilităţii minimale sau data limită de consum şi fără a se putea stabili modul de păstrare/depozitare recomandat de operatorul economic, precum şi datele de identificare ale acestuia. De asemenea, au fost descoperite alimente depozitate la temperatura mediului ambiant (peste 30 grade C). Nu existau grafice de temperatura care să indice şi certifice păstrarea corespunzătoare a alimentelor şi nu existau indicate cantităţile nete/ porţie în meniu”, conform ANPC.

 
Totodată, comisarii au constatat minusuri de până la 10% din cantitatea indicată pe porţie. Mai mult, unele terase nu deţineau autorizaţie de funcţionare valabilă. Comisarii ANPC au lăsat invitaţii operatorilor economici verificaţi pentru a pune la dispoziţie totalitatea actelor solicitate şi pentru a putea finaliza actelor de control.
 
Acţiunile ANPC de verificare a respectării drepturilor consumatorilor vor continua în toată această perioadă, urmând a se verifica şi respectarea măsurilor dispuse în controalele anterioare, iar abaterile de la aplicarea legislaţiei privind protecţia consumatorilor vor fi sancţionate.  
 
FOTO: ANPC

Ti-a placut articolul?

Comentarii