Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:49 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Traian Băsescu, apel către Dacian Cioloş privind Nuclearelectrica

ro

25 Feb, 2016 09:57 3939 Marime text
 
Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris, pe Facebook, un mesaj adresat premierul Dacian Cioloş, pe o temă de interes naţional. Băsescu reclamă modul în care directorul Nuclearelectrica a renunţat la combustibilul nuclear autohton în favoarea importurilor din Canada.  
 
„Aflu cu surprindere că, la Centrala nucleară de la Cernavodă, nu se mai cumpără combustibil nuclear de la Compania Naţională a Uraniului. Directorul Nuclearelectrica, doamna Daniela Lulache, a decis să achiziţioneze combustibilul nuclear din Canada, de la compania Camenco. Motivul ar fi preţul mai bun. Nu am dubii că preţul canadienilor este mai bun. Problema este că preţul va fi mai bun doar pînă cînd România nu va mai produce combustibil nuclear. Pe urmă, va veni dependenţa de canadieni sau, de ce nu, de ruşi.
 
Domnule prim-ministru Cioloş, vă rog opriţi această ticăloşie, indiferent care este preţul uraniului românesc. Şi poate o trimiteţi pe doamna Daniela Lulache să fie director la o grădiniţă chiar dacă va fi o grădiniţă unde salariul este ca la Fondul Proprietatea sau Nuclearelectrica. Iar, dacă Compania Naţională a Uraniului are probleme, ajutaţi-o acum", a scris Traian Băsescu astăzi.

Sursa foto: stiripesurse.ro

Citeşte şi Nuclearelectrica, despre rezilierea contractului încheiat cu Compania Naţională a Uraniului SA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii