Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:00 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. ŞAPTE MORŢI Tragedie rutieră la Cataloi, pe drumul Constanţa-Tulcea (VIDEO)

ro

10 Aug, 2012 02:55 2739 Marime text

Evenimentul rutier a fost anunţat pe  numărul unic de urgenţă 112 joi seara, în jurul orei 21.30. Accidentul a avut loc în zona localităţii tulcene Cataloi. Din primele informaţii, şapte persoane rănite au ajuns deja în spital. Maşinile sunt făcute praf, spun cei care au ajuns la faţa locului. Patru persoane au murit şi alte şapte au ajuns deja la spitalul judeţean din Tulcea, conform informaţiilor furnizate de prefectul judeţului Tulcea. În accident au fost implicate două maşini Audi şi un BMW. Este vorba despre o maşină de Tulcea, una de Bucureşti şi una cu număr de Elveţia. Nu se cunoaşte la momentul de faţă identitatea victimelor, care sunt foarte greu de recunoscut. Poliţia, SMURD şi mai multe echipaje de ambulanţă au plecat la faţa locului. A fost solicitat şi sprijinul pompierilor militari de la Descarcerare. Sursa: Adevarul de Tulcea

Update 1

Postul de televiziune România TV arată că numărul celor decedaţi a ajuns la cinci

Update 2

Comisarul şef Vasile Şofan, şeful IPJ Tulcea spune că accidentul a avut loc pe drumul european 87. La aceste momente, drumul către Constanţa este blocat. 

Update 3

La rândul lor, oficialii Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în judeţul Tulcea, traficul rutier este întrerupt pe DN22 Tulcea – Cataloi, din cauza unui accident rutier în care au fost implicate patru autovehicule. Unul dintre acestea a luat foc. Conform primelor informaţii primite de la faţa locului, patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar patru au fost rănite.

UPDATE 4

 „În urma accidentului una dintre maşini s-a rupt în două, iar una dintre jumătăţi a luat foc. A fost stinsă imediat“, a precizat col. Florin Başcău, şeful ISU Tulcea.

După triajul realizat în Unitatea de Primiri Urgenţe Tulcea, reprezentanţii spitalului au decis să solicite sprijinul SMURD Bucureşti pentru a transporta o parte din victime la Bucureşti. Elicopterele vor ateriza la aeroport.

Două elicoptere, unul SMURD (cu o capacitate de un pacient) şi unul al Ministerului de Interne (al Unităţii de Aviaţie, cu o capacitate de trei pacienţi) urmează să ajungă în această noapte la Tulcea, pentru a prelua victime din accidentul rutier petrecut la ora 21.30 pe drumul Tulcea - Constanţa. Elicopterele pleacă la ora 01.00 spre Tulcea.

Conform primelor informaţii, trei dintre cele nouă persoane care au supravieţuit impactului sunt în stare gravă. Aceştia şi copilul de 5 ani rănit în accident urmează să fie duşi la Bucureşti. Două victime vor ajunge la spitalul Bagdasar Arseni, iar alte două la Municipal.

UPDATE 5

Unii se duceau la nuntă, alţii făceau liniuţe

Primele informaţii arată că două din cele trei maşini ar fi făcut întrecere pe o stradă des folosită de amatorii de viteză, în timp ce a treia maşină se îndrepta spre Tulcea, ocupanţii acesteia urmând să ia parte la o nuntă.

Potrivit reprezentanţilor Ambulanţei Tulcea, la faţa locului au ajuns trei ambulanţe SMURD, o ambulanţă de descarcerare şi şase ambulanţe tip B2, precum şi două tip C2, nouă victime fiind găsite în viaţă şi acordându-li-se primul ajutor.

UPDATE 6

Începând cu ora 02.00, potrivit CNADNR, se circulă normal, pe ambele sensuri de mers ale DN 22.  

UPDATE 7

Imagini de la locul dezastrului pot fi accesate pe digi24.ro

UPDATE 8 

Din câte se pare, niciun constănţean nu a fost implicat în accident. Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I a decolat de la Tulcea, la ora 07.55 pentru a transporta la un spital din București, trei pacienți implicați într-un accident de circulație. Elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo, la ora 09.05. De asemenea, un alt elicopter al M.A.I. a decolat la ora 07.25 pentru a transporta la București un rănit, victimă a accidentului de circulație de la Tulcea. Acesta a aterizat la ora 08.35, în zona Apărătorii Patriei, la Detașamentul de Pompieri.

UPDATE 9

Minorul rănit în accident este operat în aceste momente la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii