Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:57 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Termenul pentru plata impozitelor pe clădiri, terenuri şi mijloace de transport, prelungit până pe 30 iunie

ro

23 Mar, 2016 17:17 2341 Marime text
 
Astăzi, printr-o ordonanță de urgență, Guvernul a hotărât ca primul termen de plată a impozitelor și taxelor pe clădiri și mijloace de transport să fie prorogat de la 31 martie până la 30 iunie. Purtătorul de cuvânt al Guvernului a făcut acest anunţ.

„Pentru anul 2016, primul termen de plată a impozitului - taxe pe clădiri, impozit, taxe pe teren, respectiv impozit, taxe asupra mijloacelor de transport - se prorogă de la 31 martie până la 30 iunie 2016. Totodată, contribuabilii care achită integral suma până la 30 iunie 2016 în ceea ce privește impozitul sau taxele pe clădiri, impozitele - taxele pe teren, respectiv impozitul, taxele pe mijloacele de transport beneficiază de bonificația stabilită de Consiliul Local. Termenul era de 31 martie, s-a prelungit acest termen pentru ca toată lumea să poată plăti, să poată beneficia de clarificările pe care Ministerul de Finanțe le-a adus în ultimele săptămâni în privința noului Cod fiscal și a normelor de aplicare la acesta", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvenului, Dan Suciu, la Palatul Victoria.

 
De asemenea, tot Dan Suciu a făcut precizări şi cu privire la prorogarea unor termene până la data de 31 mai 2016 în cazul deținătorilor de clădiri, mașini sau terenuri.
 

„Este vorba de persoanele fizice care la data de 31 decembrie aveau în proprietate clădiri nerezidențiale sau clădiri cu destinație mixtă care pot depune declarația până la 31 mai 2016. Persoanele juridice care au obligația să depună declarații privind clădirile pe care le dețin în proprietate pe 31 decembrie 2015, destinația și valoarea impozabilă a acestora poate fi, de asemenea, menționată fiscal, declarată la Fisc până pe 31 mai 2016, inclusiv. De asemenea, persoanele fizice și juridice care la 31 decembrie 2015 dețineau mijloace de transport radiate din circulație conform prevederilor legale din domeniul circulației pe drumurile publice pot depune declarația de conformitate însoțită de documentele justificative până la data tot de 31 mai 2016, inclusiv. Așadar avem o prelungire a termenului de 31 martie pentru toate aceste situații până pe 31 mai 2016", a mai spus Dan Suciu.

 
Modificările vor intra în vigoare imediat după publicarea OUG în Monitorul Oficial.

Pe plan local, Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa va studia ordonanța de urgență. Vom reveni cu un punct de vedere, când îl vom avea.

UPDATE, 24.03.2016

Facem menţiunea că am încercat să obţinem un punct de vedere şi de la directorul SPIT Constanţa, Virginia Uzun. Prin reprezentant Ghiuli Raşid, aceasta ne-a transmis că momentan nu poate face nicio declaraţie, întrucât orice modificare intră în vigoare  după publicarea OUG în Monitorul Oficial. Cum nu s-a publicat însă în Monitorul Oficial şi nici nu s-a specificat o dată la care OUG intră în vigoare, directorul SPIT a menţionat că păstrează orice comentariu ulterior acestei date, când va pune la dipoziţia tuturor constănţenilor informaţiile necesare.

Ti-a placut articolul?

Comentarii