Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:43 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un fost ofiţer DNA a fost condamnat, la Constanţa, la nouă ani de închisoare! (document)

ro

30 Nov, 2019 00:00 2784 Marime text

Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi fost ofiţer în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a fost condamnat ieri, prin descontopirea unor pedepse aplicate în două dosare, la nouă ani de închisoare. Decizia a fost luată ieri de Iulia Cezara Suciu, judecător al Curţii de Apel Constanţa.  
 
În secţiunea Documente poate fi citită integral decizia privind condamnarea fostului ofiţer de poliţie judiciară din DNA.
 

Primul dosar

 
Pe data de 28 mai 2014, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane printre care se afla şi Dan Emil Manolachi, ofiţer la IPJ Constanţa cu grad de comisar-şef, acesta fiind bănuit de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii şi favorizarea făptuitorului.
 
În acest dosar, Dan Emil Manolachi a luat cinci ani de detenţie. Asta în timp ce Sorin Florea, fostul comisar general al Gărzii Financiare, a luat un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere. Mai departe, Ciprian Mihail Fronea, fostul şef al Gărzii Financiare - Secţia Constanţa, a fost condamnat la un an de închisoare cu amânare pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere. Asta în timp ce Eduard Cristian Tomescu, fost comisar în cadrul Gărzii Financiare - Comisariatul General, a luat un an de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei pentru o durată de doi ani ce reprezintă termen de supraveghere.
 
Exclusiv Un fost ofiţer DNA şi fostul şef al Gărzii Financiare Constanţa, condamnaţi definitiv

A doua trimitere în judecată  

 
Pe data de 6 iunie 2014, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, a mai multor persoane, printre care se afla Dan Emil Manolachi, fost ofiţer de poliţie judiciară în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (trimis în judecată în altă cauză penală, în stare de arest preventiv), acuzat de divulgarea secretului care periclitează securitatea naţională, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi luare de mită.
 
În acest dosar, printre inculpaţi s-a numărat şi Valentin Răducu Preda, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi ex-consilier al lui Radu Ştefan Mazăre în perioada în care acesta a fost edilul-şef al oraşului. În prezenta cauză, Valentin Răducu Preda a fost condamnat definitiv la patru ani cu executare, prin contopirea a două pedepse de 2 ani şi 8 luni pentru săvârşirea infracţiunii de divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului şi de 3 ani şi 6 luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.
 
Citeşte şi
 

Fostul consilier al lui Radu Mazăre, Valentin Răducu Preda, condamnat definitiv. Iată minuta instanţei!

Rechizitoriu Trimitere în judecată Valentin Preda, fost consilier al primarului Constanţei, Radu Mazăre (document)
https://www.ziuaconstanta.ro
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii