Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:53 15 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Update. Exclusiv Nicuşor Constantinescu condamnat definitiv la cinci ani de închisoare (MINUTĂ)

ro

29 Jun, 2016 10:11 5686 Marime text
Curtea de Apel Constanţa s-a pronunţat azi în dosarul Centrului Militar Zonal Constanţa, unde Nicuşor Daniel Constantinescu a fost condamnat în primă instanţă de Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalului Constanţa, la 3,6 ani de închisoare cu executare.

Azi, judecătorii
Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa, l-au condamnat pe fostul şef al CJC la cinci ani de detenţie.

Decizia de azi este definitivă.


Zilele trecute, Luisa Emanuela Dragomir, judecător al Tribunalului Bucureşti, l-a condamnat, ieri, pe Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), la şase ani de închisoare.

UPDATE

Contactat telefonic, Nicolae Mihălică, avocatul fostuluiu președinte CJC, a declarat că, deși din punct de vedere al fondului cauzei se așteptau mai degrabă la achitarea lui Nicușor Constantinescu în acest dosar, din punct de vedere al atitudinii instanței, care a dispus inclusiv arestarea clientului său în timpul procesului, pe motiv că nu s-ar fi prezentat la termenele de judecată (deși el nu a venit din motive medicale), se așteptau totuși la o astfgel de decizie, de majorare a pedepsei. „Atitudinea instanței s-a transpus dintr-o judecată firească, obiectivă, cum ar fi trebuit să fie, într-o chestiune personală“, a declarat avocatul.

UPDATE -
Iată decizia Curţii de Apel Constanţa

Respinge ca nefondată cererea de repunere pe rol a cauzei formulată de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel. În temeiul art.421 pct.1 lit.b Cod procedură penală respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpatul Constantinescu Nicuşor Daniel şi partea civilă Ministerul Apărării Naţionale prin Direcţia pentru relaţia cu Parlamentul şi Asistenţă Juridică împotriva sentinţei penale nr.387/28.10.2015, pronunţată de Tribunalul Constanţa în dosarul penal nr.14182/3/2014. În temeiul art.421 pct.2 lit.a Cod procedură penală admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa împotriva aceleiaşi sentinţe penale.
    Desfiinţează în parte sentinţa penală apelată şi, rejudecând: Majorează pedeapsa principală aplicată inculpatului Constantinescu Nicuşor Daniel pentru infracţiunea de abuz în serviciu în formă continuată, prevăzută de art.132 din Legea nr.78/2000 raportat la art.297 alin.1 Cod penal, cu aplicarea art.35 alin.1 Cod penal şi art.5 alin.1 Cod penal de la 3 ani şi 6 luni închisoare la 5 (cinci) ani închisoare. Pedeapsa principală se execută în regim privativ de libertate. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. În temeiul art.424 alin.3 Cod procedură penală raportat la art.72 Cod penal deduce din durata pedepsei aplicate inculpatului perioada arestării preventive de la data de 20.05.2016 la zi.
    În temeiul art.275 alin.2,4 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 4.000 lei şi partea civilă la plata sumei de 600 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
    Conform art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate în apelul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa  rămân în sarcina statului.
    În baza art.272 Cod procedură penală onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu-avocat Bundă Cătălin, în cuantum de 260 lei şi Gâdoiu Tiberiu, în cuantum de 65 lei, se avansează din fondurile Ministerului Justiţiei în favoarea Baroului Constanţa.  
Definitivă.
    Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 29.06.2016.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii