Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:33 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stadiul lucrărilor la unul dintre cele mai mari mall-uri din Constanţa (video)

ro

04 May, 2015 14:01 7617 Marime text
 
Lucrările pentru extinderea City Park Mall Constanţa continuă. NEPI promite că în luna iunie va fi deschis sky level-ul cu multiplexul Cinema City și restaurante, urmând ca în decembrie să fie inaugurată noua aripă a complexului.

Potrivit directorului de Marketing al City Park Mall Constanţa, Mihaela Sandu, „lucrările au ajuns la pânza freatică. Este un procedeu absolut normal. Totul este sub control“.  
 
Fondul sud-african de investiţii NEPI (New Europe Property Investments), unul dintre cei mai importanţi investitori imobiliari de pe piaţa locală, a început lucrările la extinderea City Park Mall Constanţa. Potrivit unui comunicat remis de Mihaela Sandu, director Marketing în cadrul NEPI, planul de extindere se va desfăşura în două etape, în luna iunie fiind programată deschiderea sky level-ului, cu multiplexul Cinema City și restaurante. Autorizaţiile pentru demararea etapei a doua de dezvoltare au fost obţinute, iar noua aripă este deja în lucru.



Termenul stabilit pentru deschiderea acesteia este luna decembrie a acestui an. În luna iunie, va fi inaugurat multiplex-ul dezvoltat de Cinema City. Noul cinematograf va dispune de zece săli digitale performante, dintre care o sală echipată cu tehnologie 4Dx. Această tehnologie permite activarea tuturor celor cinci simţuri cu ajutorul scaunelor hi-tech mobile şi al efectelor speciale sincronizate cu acţiunea de pe ecran. În timpul vizionării unui film 2D sau 3D, spectatorii vor simţi din plin vântul, ceaţa, fulgerele, baloanele de săpun, ploaia și mirosurile. Multiplexul Cinema City va avea o suprafaţă aproximativă de 2.400 mp și va putea găzdui în jur de 1.700 de spectatori în același timp.

Pe același nivel cu multiplexul, va fi amenajată o zonă de restaurante cu specific internaţional şi fast-food-uri, care va veni în completarea zonei de food court existente. Din decembrie, cu ocazia finalizării etapei a doua de dezvoltare, constănţenii vor avea la dispoziţie mai multe branduri internaționale de fashion, majoritatea parteneri NEPI prezenţi şi în celelalte mall-uri din ţară. De asemenea, vizitatorii se vor putea antrena într-o nouă sală de fitness - World Class.
 
Povestea mall-ului 

Încă din 2000, atunci când a fost făcută prima notificare privind retrocedarea terenului din Parcul Tăbăcărie, pe care s-a construit mai apoi City Park Mall, şi până în ultima zi a lunii mai 2008, atunci când primarul Radu Mazăre a inaugurat cu mare fast clădirea în formă de ambarcaţiune, au curs râuri de cerneală despre ceea ce ar putea fi numită „afacerea secolului“ la Constanţa în materie de retrocedări. Povestea a început în 2000, când Consiliul Local Constanţa vota, la iniţiativa primarului Mazăre, hotărârea 396, prin care se aproba construirea centrului comercial în Parcul Tăbăcărie, pe un teren de 43.500 mp, al cărui beneficiar era Holland Development Group SA.


 
Retrocedarea terenului se regăseşte în deja celebrul dosar pe care DNA l-a instrumentat împotriva şefului administraţiei publice locale, dar şi a multor altor persoane, printre care se numără şi Nicuşor Constantinescu, Cristian Borcea, de la Dinamo, Basarab Popa (vărul primarului), Ramona Dospinescu, Marius şi Carmen Puşcaşi şi Mihai Ceacîreanu. Expertiza DNA spune că evaluarea s-a făcut într-un mod cu totul nejustificat, pământul fiind cotat cu trei preţuri pentru un metru pătrat: 20 de dolari, 63 de dolari şi 90 de dolari.


 
Cu un început furtunos, mall-ul a ajuns, de la un plan al celor de la Holland Development Group, în portofoliul societăţii Neocity Group România, condusă de Elan (Emilian) Schwartzenberg, fostul soţ al Mihaelei Rădulescu şi prieten declarat al primarului Radu Mazăre, paravan al acestuia când a venit vorba despre scandalul uniformei naziste. Neocity Group România îi are ca asociaţi pe Nimrod Ben Ami, dar şi societatea olandeză Fotostudio Ruiterman Mijdrecht B.V. De altfel, Ben Ami şi afacerea olandeză se află în spatele tuturor firmelor care stau la baza City Park Mall. Vorbim aici despre City Park Project, City Park Management şi Everest Investiţii şi Consultanţă.
 


Claboo Media a fotografiat deasupra locului unde se desfăşoară lucrările. Rezultatul de până acum îl puteţi vedea în fotografii.





Sursa foto: Facebook Claboo Media 
Sursa video: YouTube Claboo Media
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii