Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Judeţean Constanţa şi-a prezentat bilanţul pe anul 2018

ro

04 Mar, 2019 13:40 2333 Marime text
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" a organizat o conferinţă de presă luni, 4 martie, unde a prezentat bilanţul pe anul 2018 al unităţii spitaliceşti.

La bilanţ este prezent directorul medical, Bogdan Obada şi reprezentanţii UPU.

Pe anul 2018, 55 654 de pacienti au fost externaţi, 140.449 au fost prezenţi la urgenţă dintre care peste 36.000 au fost internaţi. La pediatrie au fost înregistraţi 6.503 de pacienţi, la obstetrică şi ginecologie 7.492 pacienţi iar la cardiologie 3.617 pacienţi.

Din secţiile de chirurgie, 80% din pacienţi au suferit intervenţii chirurgicale.

274 de zile din an reprezintă indicile de ocupare a patului în SCJU, iar durata medie post operatorie de internare este de 3,9 zile.

"Avem o activitate mai mult decât laborioasă. demonstrează încă o dată că judeţul Constanţa ar trebui să beneficieze şi de alte unităţi spitaliceşti de stat. Suntem prea mici", a declarat directorul SCJU Cătălin Grasa, în cadrul conferinţei de presă.

Numărul pacientelor care au născut a fost de 6.607, pacienţi cu tumori - 5.534, pacienţi cu boli ale aparatului respitator - 4.473.

Doctor Rodica Tudoran (UPU) a prezentat bilanţul pe UPU: "Nu mi-am dat seama până azi dimineaţă ce se întâmplă în urgenţă. Am realizat că media lunară a prezentărilor e undeva la 12.000 de cazuri".

"În februarie au fost mai puţini pacienţi -10.000, în luna august au fost 15.060 de prezentări. Personalul nu îşi ia concediu de odihnă în lunile de vară, dar nici în mai, nici în decembrie. Anul acesta am avut în plus sezonul de viroze, unde au fost mai multe prezentari", a mai spus Tudoran.

Anul trecut în vară, după NEVERSEA, munca făcută a fost concretizată în 4 aparate noi pentru secţie. Înainte de a începe sezonul de viroze 4 lămpi ultraviolente care erau plasate în urgenţă şi asigura dezinfecţia în urgenţă.

Maximum de aglomeraţie în cadrul UPU este între orele 16:00 - 22:00.

"Încă nu exista cultura programarului. Unele lucruri se rezolvă mai rapid la specialişti la programare. La urgenţă se vindecă doar urgenţele. E bine să te programezi, Să îţi faci analize să îţi verifici starea de sănătate", a spus Tudoran.

159.183 de consultaţii au avut loc în ambulatoriu, dintre care 65.320 de consultaţii la specializări. 29.000 de tratamente au fost efectuate în ambulatoriu.

Dr. Obadă a spus că e o problemă mare cu supraaglomerarea din spital. Sunt aduşi pacienţi din toată Dobrogea: "Aş puncta ca şi terapiile noi pe care le facem şi au răspunsuri foarte bune. Cazurile rezolvate prin tromboliză sunt peste 60 de procente, pentru pacienţii cu avc, rmn-ul funcţionează pentru pacienţii internati. Sperăm să rezolvam programul de lucru să fie disponibil 24 de ore".

"Se lucrează la radioterapie să începem la începutul verii activitatea. La zona de paleaţie sperăm undeva în aprilie să deschidem. Policlinica 2 avem medici pe parte de radiologie şi sperăm să intrăm în contract cu cas din aprilie-mai. Avem lucruri importante de realizat. Speram să demarăm pe mai multe fronturi - reabilitare clădiri, administrație" a adaugat Catalin Grasa.

"Le mulţumesc colegilor pentru activitate pentru ca cifrele sunt noastre fata de munca din spatele lor. Complexitatea cazurilor duc la formarea de echipe a medicilor pentru rezolvarea lor. Structura acestui spital e prea mic pentru nevoile judetului", a mai adăugat Grasa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii