Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:57 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şocarici rămâne deocamdată după gratii

ro

28 Aug, 2015 10:14 891 Marime text
 
Omul de afaceri Costin Gabriel Șocarici a fost reținut, miercuri, prin ordonanţă de reţinere, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța, întrucât este acuzat de trafic de influență și spălare a banilor. El a fost prezentat ieri instanţei cu propunere de arestare şi a primit un mandat pentru 30 de zile.
 “În baza art..226 c.pr.pen. Admite, ca fondată, propunerea de luare a măsurii arestării preventive formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia Naţională Anticorupţie- Serviciul Teritorial Constanţa nr,.135/P/2015 din data de 27.08.2015. În baza art.202 al.1 ,3 şi al.4 lit.e)c.pr.pen, în ref.la art. 223 al. 2 c.pr.pen; Dispune luarea măsurii arestării preventive a inculpatului Şocarici Costin Gabriel, pe o perioadă de 30 zile, cu începere de la data de 27.08.2015 şi până la data de 25.09.2015, inclusiv, În baza art.230 c.pr.pen; Dispune emiterea, de îndată, a mandatului de arestare preventivă pentru această perioadă, pentru inculpat, şi comunicarea acestuia potrivit dispoziţiilor legale. Respinge, ca nefondată, cererea formulată de inculpat, prin apărător, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a măsurii preventive a controlului judiciar. În baza art.275 al.3 c.pr.pen; Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare”.
Prin avocatul său, Şocarici a făcut contestaţie. Până atunci, omul de afaceri va rămâne în continuare după gratii.
„DNA - Serviciul Teritorial Constanța a fost sesizată cu denunțul formulat de cetățeanul chinez (...), din care rezultă că inculpatul Șocarici Costin Gabriel a pretins și primit de la el mai multe sume de bani pretinzând că are influență asupra unor funcționari de conducere din cadrul ANAF Ilfov, pe care îi poate determina să își îndeplinească atribuțiile de serviciu într-o manieră care să asigure o situație favorabilă denunțătorului a cărui societate comercială făcea obiectul unor verificări financiar-fiscale, iar ulterior, al unei proceduri judiciare penale“, se arată în referatul DNA.


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii