Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:58 15 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul „pilelor“ din SRI, instrumentat de Andrei Bodean, din DNA Constanţa, redeschis

ro

15 Sep, 2017 00:00 2719 Marime text
Trimis în judecată de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa, Costin Gabriel Şocarici, din Buzău, rămâne sub control judiciar. Decizia este definitivă şi a fost luată de Curtea de Apel Bucureşti.
 
Următorul termen a fost stabilit pentru data de 27 septembrie.
 
Costin Gabriel Şocarici a fost trimis în judecată, în septembrie 2015, de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa. În actul de sesizare a instanţei, procurorul Bodean arată că, „în luna decembrie 2014, inculpatul Şocarici Costin Gabriel a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) suma de 500.000 de euro, în trei tranşe, din care în lunile decembrie 2014 şi ianuarie 2015 a primit sumele de 594.507,52 de lei şi 535.152,07 lei, afirmând că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi asupra unor lucrători din Serviciul Român de Informaţii, pe care îi poate determina să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu într-o manieră care să asigure o situaţie favorabilă acestuia din urmă“.
 
„Precizăm că atât omul de afaceri, cât şi societăţile comerciale pe care le administra au făcut obiectul unor verificări financiar-fiscale, iar ulterior, al unei proceduri judiciare. De asemenea, în acelaşi context, inculpatul Şocarici Costin Gabriel a afirmat că are influenţă şi asupra unor magistraţi judecători din cadrul Tribunalului Ialomiţa, unde denunţătorul fusese trimis în judecată pentru săvârşirea mai multor infracţiuni economice, cu scopul obţinerii unei soluţii favorabile omului de afaceri. Suma de bani astfel primită, respectiv 1.129.659,59 de lei, a fost disimulată de către inculpat sub forma unor relaţii comerciale fictive cu firmele controlate de către denunţător“, conform rechizitoriului.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti, instanţă care l-a condamnat pe Costin Gabriel Şocarici la şase ani de închisoare.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii