Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:50 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Bucureşti decide azi dacă se impune menţinerea în arest a lui Costin Gabriel Şocarici (rechizitoriu)

ro

15 Feb, 2016 00:00 945 Marime text


Tribunalul Bucureşti decide azi dacă se impune menţinerea în stare de arest preventiv a lui Costin Gabriel Şocarici, din Buzău, trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța.
 
Oricare va fi decizia judecătorilor, ea va putea fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Conform rechizitoriului, „în luna decembrie 2014, inculpatul Șocarici Costin Gabriel a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 500.000 de euro, în trei tranșe, din care, în lunile decembrie 2014 și ianuarie 2015, a primit sumele de 594.507,52 de lei și 535.152,07 lei, afirmând că are influență asupra unor funcționari din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală și asupra unor lucrători din Serviciul Român de Informații, pe care îi poate determina să își îndeplinească atribuțiile de serviciu într-o manieră care să asigure o situație favorabilă acestuia din urmă“.
 
„Atât omul de afaceri, cât și societățile comerciale pe care le administra au făcut obiectul unor verificări financiar-fiscale, iar ulterior, al unei proceduri judiciare. De asemenea, în același context, inculpatul Șocarici Costin Gabriel a afirmat că are influență și asupra unor magistrați judecători din cadrul Tribunalului Ialomița, unde denunțătorul fusese trimis în judecată pentru săvârșirea mai multor infracțiuni economice, cu scopul obținerii unei soluții favorabile omului de afaceri“, potrivit actului de sesizare a instanţei.
 
„Suma astfel primită“, continuă procurorii, „respectiv 1.129.659,59 de lei, a fost disimulată de către inculpat sub forma unor relații comerciale fictive cu firmele controlate de către denunțător“.

Rechizitoriu - DNA acuză - „Prejudicii de milioane de euro «şterse» cu mită, de frica procurorilor“ (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii