Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:14 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dosarul „pilelor“ din SRI Costin Şocarici, trimis în judecată de Andrei Bodean, a fost condamnat la şase ani de închisoare (rechizitoriu)

ro

22 Feb, 2017 00:00 1779 Marime text
Costin Gabriel Şocarici, din Buzău, trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa, a fost condamnat de judecătorii Tribunalului Bucureşti la şase ani de închisoare. Decizia nu este una definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Şocarici a fost trimis în judecată, în septembrie 2015, de procurorul Andrei Bodean, din DNA Constanţa, iar în rechizitoriul cauzei, magistratul arată că, „în luna decembrie 2014, inculpatul Șocarici Costin Gabriel a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) suma de 500.000 de euro, în trei tranşe, din care în lunile decembrie 2014 şi ianuarie 2015 a primit sumele de 594.507,52 de lei şi 535.152,07 lei afirmând că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi asupra unor lucrători din Serviciul Român de Informaţii, pe care îi poate determina să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu într-o manieră care să asigure o situaţie favorabilă acestuia din urmă“.
 
„Precizăm că atât omul de afaceri, cât şi societăţile comerciale pe care le administra au făcut obiectul unor verificări financiar-fiscale, iar ulterior, al unei proceduri judiciare. De asemenea, în acelaşi context, inculpatul Șocarici Costin Gabriel a afirmat că are influenţă şi asupra unor magistraţi judecători din cadrul Tribunalului Ialomiţa, unde denunţătorul fusese trimis în judecată pentru săvârşirea mai multor infracţiuni economice, cu scopul obţinerii unei soluţii favorabile omului de afaceri.

Suma de bani astfel primită, respectiv 1.129.659,59 de lei, a fost disimulată de către inculpat sub forma unor relaţii comerciale fictive cu firmele controlate de către denunţător“, conform rechizitoriului.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti, instanţă care l-a condamnat pe Costin Gabriel Şocarici la şase ani de închisoare. Judecătorii din capitală au menţinut faţă de Şocarici măsura preventivă a controlului judiciar şi au dedus din pedeapsa mai sus aplicată perioada reţinerii, arestării preventive şi arestului la domiciliu, respectiv de la data de 26 august 2015 până la data de 18 mai 2016. Tot Tribunalul Bucureşti a dispus confiscarea de la Şocarici a sumei de 1.129.659,59 de lei.
 
Decizia nu este definitivă, aceasta fiind atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii