Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:33 16 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă decizie a judecătorilor în dosarul „pilelor“ din SRI (rechizitoriu)

ro

22 Dec, 2015 00:00 944 Marime text
Trimis în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța, Costin Gabriel Şocarici, din Buzău, rămâne în stare de arest preventiv.
 
Tribunalul Bucureşti a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de Şocarici. Mai mult decât atât, instanţa i-a respins ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu. Decizia nu este definitivă, ea fiind atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, „în luna decembrie 2014, inculpatul Șocarici Costin Gabriel a pretins de la un om de afaceri (denunțător în cauză) suma de 500.000 de euro, în trei tranșe, din care, în lunile decembrie 2014 și ianuarie 2015, a primit sumele de 594.507,52 de lei și 535.152,07 lei, afirmând că are influență asupra unor funcționari din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală și asupra unor lucrători din Serviciul Român de Informații, pe care îi poate determina să își îndeplinească atribuțiile de serviciu într-o manieră care să asigure o situație favorabilă acestuia din urmă“.
 
„Precizăm că atât omul de afaceri, cât și societățile comerciale pe care le administra au făcut obiectul unor verificări financiar-fiscale, iar ulterior, al unei proceduri judiciare. De asemenea, în același context, inculpatul Șocarici Costin Gabriel a afirmat că are influență și asupra unor magistrați judecători din cadrul Tribunalului Ialomița, unde denunțătorul fusese trimis în judecată pentru săvârșirea mai multor infracțiuni economice, cu scopul obținerii unei soluții favorabile omului de afaceri.
Suma astfel primită, respectiv 1.129.659,59 de lei, a fost disimulată de către inculpat sub forma unor relații comerciale fictive cu firmele controlate de către denunțător“, conform rechizitoriului.
 
Rechizitoriu
DNA acuză - „Prejudicii de milioane de euro «şterse» cu mită, de frica procurorilor“ (document)

Ti-a placut articolul?

Comentarii