Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:47 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația abonaților ENEL din Dobrogea. Ce probleme s-au înregistrat în județele Constanța și Tulcea

ro

19 Jan, 2018 18:35 4470 Marime text
Eforturile pentru reluarea alimentării cu electricitate în zonele afectate de condițiile meteo severe în zonele din județele Constanța și Tulcea au continuat şi astăzi, 19 ianuarie, la ora 15.00, afându-se pe teren 78 de echipe ale E-Distribuție Dobrogea și ale contractorilor.

Societatea continuă să opereze în condiții de stare de urgență pentru județele Constanța și Tulcea, iar numărul de echipe de intervenție a fost suplimentat, inclusiv cu personal din alte județe aflate în aria responsabilitate de responsabilitate a societăților E-Distribuție, respectiv Ilfov, Giurgiu, Călărași și Ialomița.

Cele mai grave probleme s-au înregistrat în zona Sarinasuf, judeţul Tulcea, unde furtuna puternică a doborât 7 stâlpi de înaltă tensiune. Circa 100 de stâlpi de medie şi joasă tensiune au fost rupţi în instalaţile electrice din judetele Constanţa şi Tulcea. Din cauza precipitaţiilor şi temperaturilor scăzute s-a depus chiciură de peste 16 centimetri pe instalaţiile electrice, inclusiv pe conductori, ducând la ruperea acestora.

În județul Constanța au fost reconectați, de la ora 9:00 un număr de circa 12.000 de clienți, iar acum se lucreză pentru a restabili alimentarea pentru circa 5500 de clienți. În județul Tulcea au fost reconectați peste 2000 de clienți în ultimele 6 ore, eforturile concentrându-se acum pentru reconectarea a circa 9.500 de clienți.

În data de 19 ianuarie, la ora 15:00, situaţia se prezenta astfel:
 
În judeţul Constanţa erau nealimentate: o linie de înaltă tensiune, 6 linii electrice aeriene de medie tensiune total, 18 linii de medie tensiune parţial, fiind afectate total sau parțial 14 localităţi (Runcu, Pietreni, Ciobaniţa, Miriştea, Osmancea, Fântânele, Dropia, Vulturu, Călugareni, Nistoreşti, Amzacea, Topraisar, Mereni, Oituz). 

În judeţul Tulcea erau nealimentate 3 linii de înaltă tensiune, 21 linii electrice aeriene de medie tensiune total şi 12 parțial, fiind afectate total sau parțial 42 localităţi ( Partizani, Rusca, Maliuc, Băltenii de Jos, Gorgova, Vulturu, Frecaţei, Nalbant, Trestinic, Sălcioara, Colina, Calica, Agighiol, Valea Nucarilor, Dunavaţ, Murghiol, Mahmudia, Mila 23, Pardina, Chilia, Crişan, Sulina, Caraorman, Uzlina, Rahmanu, Zebil, Sarichioi, Sabangia, Ceamurlia de Sus, Baia, Lunca, Vişina, Visterna, Făgăraşu Nou, Enisala, Panduru, Beidaud, Hidaru, Casimcea, Corugea, Slava Rusă, Slava Cercheză). 

”Recomandăm clienților afectați să folosească, pentru a semnala deranjamente, și numerele de tip TelVerde (apelabile gratuit din rețelele naționale) - 0800 070 555, 0800.070.444 și 0800.070.888.

Mulțumim autorităţilor locale, cu care păstrăm un contact permanent, pentru sprijinul acordat intervenţiei echipelor E-Distribuție.”, precizează ENEL.

Sursă foto: E-Distribuție Dobrogea
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ionica 22 Jan, 2018 15:39 La iazurile cand remediati problema?deja sa stricat tot in lada frigorifica,cine ne despagubeste nui vina mea ca nu am energie .Va rog sami spuneti