Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Simona Halep s-a oprit în sferturi la US Open, învinsă în trei seturi de Serena Williams

ro

08 Sep, 2016 08:27 1723 Marime text
Jucătoarea constănțeană de tenis Simona Halep, numărul cinci mondial, a fost învinsă de americanca Serena Williams, liderul clasamentului WTA, cu 6-2, 4-6, 6-3, ieri, în sferturile de finală ale turneului US Open, ultimul de Mare Șlem al anului.
 

Halep a făcut un meci bun, mai ales în setul al doilea, însă în decisiv a coborât nivelul, în primul rând fizic, și Williams, cu experiența sa, a profitat și s-a impus două ore și 14 minute, scrie Agerpres.
 
Serena a primit cea mai consistentă replică până acum la ediția din acest an a turneului de la Flushing Meadows, după ce până acum nu își cedase serviciul nici măcar o dată.
 
Williams a început în forță și conducea cu 3-0 după doar șase minute de joc. Halep a revenit în meci și a luat două ghemuri la rând, a avut două șanse de a egala (3-3), dar le-a irosit și Serena a făcut 4-2, iar apoi a încheiat setul cu 6-2, în 33 de minute.
 
Halep a jucat mult mai bine în setul al doilea, în care a dominat ostilitățile. Williams a luat primul ghem, dar apoi Simona a restabilit egalitatea, anulând nu mai puțin de șapte mingi de break ale americancei. Halep a concretizat momentul bun cu un break, iar apoi s-a desprins la 3-1. Cele două jucătoare au mers cap la cap apoi, dar jocul a fost unul foarte disputat, cu multe momente de spectacol. Halep a ratat o primă minge de set la 5-3, pe serviciul adversarei, iar apoi scorul a devenit 5-4. Ultimul ghem al setului a fost unul foarte disputat, Serena având cinci mingi de break, iar Simona reușind să transforme abia a patra sa minge de set din acest ghem (a cincea în total).
 
În decisiv, Serena a reușit să înceapă cu dreptul, după ce Halep a avut două mingi de break. Halep a egalat (1-1), deși a comis două duble greșeli consecutive, semn al scăderii nivelului fizic. Serena a făcut 2-1, iar apoi a reușit break-ul, care s-a dovedit a fi hotărâtor pentru soarta partidei. Simona nu a mai reușit să revină pe tabelă, Williams câștigând setul cu 6-3.
 
Americanca a reușit nu mai puțin de 18 ași în acest meci, iar Simona doar unul. Învingătoarea a comis 4 duble greșeli, față de cele 5 ale româncei. La capitolul ''winners'' raportul a fost de 50 pentru Serena și 20 pentru Halep, în timp ce la erori neforțate a fost de 43 pentru americancă și 17 pentru Simona. De remarcat că Serena a reușit doar patru mingi de break din 20 de oportunități, iar Halep 2 din 9 șanse.
 
Serena Williams are acum 8-1 în meciurile directe cu Simona Halep, românca învingând în 2014 în faza grupelor la Turneul Campioanelor de la Singapore, cu 6-0, 6-2. Dintre cele opt succese ale Serenei, doar trei au fost de trei seturi, în 2011 în turul secund la Wimbledon, în 2015 la Miami în semifinale și acum la New York.
 
Halep, semifinalistă anul trecut la US Open, ca și Serena, va primi un cec de 450.000 de dolari și 430 de puncte WTA.
 
Serena va juca în penultimul act anul acesta cu Karolina Pliskova (Cehia/N. 10), care a acces în premieră într-o semifinală de Mare Șlem, după 6-2, 6-2 cu croata Ana Konjuh.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii