Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:24 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sentinţă năucitoare dată la Constanţa Judecătorii au confiscat peste 30 de kilograme de cocaină

ro

30 Jun, 2016 10:36 4898 Marime text
Khairallah Ismail Khochaiche (cetăţean libanez rezident în România) şi Alain Akra (francez de origine kuweitiană), trimişi în judecată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, au fost condamnaţi.

Conform procurorilor, Khairallah Ismail Khochaiche şi Alain Akra au fost suspectaţi că ar fi intrat în posesia a 30 de kilograme de cocaină (în valoare de 3 milioane de euro), introdusă pe teritoriul României prin Portul Constanţa.
 
Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din cadrul Tribunalului Constanţa, l-a condamnat pe Khairallah Ismail Khochaiche de zece ani şi două luni de închisoare, pentru trafic de droguri de mare risc, tentativă la trafic internaţional de droguri de mare risc şi pentru nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor (în referire la pistolul marca Walter, calibrul 4,5 mm, model CP88.
 
Alain Akra a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc şi pentru tentativă la trafic internaţional de droguri de mare risc.
 
Judecătorul Leonard Iustin Bourceanu, din cadrul Tribunalului Constanţa, a dispus confiscarea cantităţii de 30.040,2 grame de cocaină rămasă în urma analizelor de laborator, cu excepţia contraprobelor, în vederea distrugerii.
 
Pedepsele nu sunt definitive, ele putând fi atacate la Curtea de Apel Constanţa.

Iată comunicatul de presă al DIICOT din data de 17.02.2014

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat,  în data de 14 februarie 2014,  un număr de 8 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului de droguri de mare risc. Din probele aflate la dosar rezultă că inculpatul K.K.I, cetăţean libanez rezident în România împreună cu inculpatul A.A, cetăţean francez de origine kuweitiană, au intrat în posesia unei importante cantităţi de cocaină care a fost introdusă pe teritoriul României prin portul Constanţa şi că au întreprins acţiuni în vederea scoaterii din ţară, pe cale maritimă, a unei părţi din droguri, prin acelaşi port, în cursul zilei de 14.02.2014, prin intermediul unor persoane neidentificate până în prezent. În data anterior menţionată s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, ocazie cu care a fost capturată cantitatea de aproximativ 30 kg de cocaină. Valoarea de piaţa a drogurilor se ridică la 3 milioane de euro. Procurorii  D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de 2 persoane, fiind sesizat Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale şi Serviciul Român de Informaţii. Menţionăm că persoanele cercetate în prezenta cauză beneficiază de garanţia legală şi  constituţională a prezumţiei de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii