Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:11 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se va emite COD GALBEN pentru estul şi sudul României

ro

13 Jan, 2013 07:47 2097 Marime text

ceata.jpgAdministraţia Naţională de Meteorologie va emite, în această seară, cod galben de ceaţă pentru partea de sud şi est a României, în timp ce vestul ţării va fi afectat de polei, a anunţat sâmbătă directorul ANM, Ion Sandu, în timpul comandamentului de iarnă reunit la Palatul Victoria.

Temperaturile scăzute din timpul nopţii, de până la minus 18 grade, ar putea determina apariţia unui strat de gheaţă pe şosele, a avertizat Sandu. "Mâine noapte în partea de vest intră un front atmosferic destul de cald pentru această perioadă, care va determina la primul impact, adică de mâine noapte până luni la prânz apariţia poleiului aproape în toată partea de vest a ţării. Aceste fenomene vor fi semnalate de ANM pe judeţe cu cod galben şi în mod sigur până luni la prânz vor fi coduri galbene de ceaţă în toată partea de sud şi în partea de est a ţării", a afirmat Ion Sandu. 
Ceaţa şi poleiul văr dispărea luni după prânz, pentru că temperaturile vor fi destul de ridicate, a spus şeful ANM, precizând că se aşteaptă ploi slabe mai ales în partea de vest a ţării, dar şi în est.  

sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii