Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:05 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Școală de Vară de Medii Virtuale, la Universitatea Ovidius

ro

25 Jul, 2013 14:46 1856 Marime text
Laboratorul de Cercetare în domeniul Realitaţii Virtuale şi Augmentate (CeRVA) din cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa organizează a doua Școală de Vară de Medii Virtuale din România – „Virtual Heritage Edition” (creatiVE), în perioada 25 august – 7 septembrie a.c.

Ca o continuare a creatiVE2012 (http://creative.cerva.ro/2012/results.html), ediția din 2013 va păstra tematica aplicării realității virtuale în reconstrucția virtuală a unor artefacte arheologice descoperite în Dobrogea, completând-o cu elemente de animație și deschizând-o participării internaționale.
Scopul proiectului este de a iniţia şi specializa studenţi în modelarea 3D a reconstituirilor istorice, dar şi de a dezvolta spiritul de echipă al acestora. Programul Școlii de vară cuprinde vizită de lucru la sit-ul arheologic Capidava, prezentări teoretice în conformitate cu programa şi sesiuni practice. Sesiunile teoretice vor fi conduse de specialişti invitaţi din ţară (Cluj, Timișoara, București) și din străinătate (Brest, Franța și Delft, Olanda), în timp ce sesiunile practice vor fi gestionate de invitați asistați de către echipa CeRVA.


Planul de studii al proiectului conține (fără însă a fi limitat): modelare 3D (3DS Max / Blender) - modelare organică / bazată pe fotografii şi informaţii de pe sit-ul arheologic, modelare 2D (GIMP), tehnici de iluminare, texturarea obiectelor, animarea artefactelor, redare 3D, tehnici de reconstrucție 3D și realitate augmentată.
Prelegerile vor avea loc între 27 și 30 august, iar lucrările practice se vor întinde pe întreaga durată a școlii.
Pentru informații suplimentare despre proiectul creatiVE: http://creative.cerva.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii