Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:57 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Scandal la Școala nr.29 din Constanța. Părinții, revoltați de condițiile din clasa I. Răspunsul halucinant al directoarei (galerie foto)

ro

07 Sep, 2016 10:26 13015 Marime text
Mai mulţi părinţi ai elevilor din clasa I ai Şcolii Gimnaziale nr. 29 „Mihai Viteazul“ din Constanţa, situată pe strada Cişmelei nr. 13, în zona Tic-Tac, au venit, în acestă dimineaţă, la unitatea de învăţământ, nemulţumiţi de sala de clasă în care vor învăţa copii.
 
Părinții au dorit să stea de vorbă cu directorul instituției, Daniela Badea, care însă nu pare prea receptivă la problemele invocate de ei.
 
În sala de clasă neîngrijită ar urma să învețe 27 de copii. Părinții amenință însă că nu-și vor lăsa micuții la școală, dacă nu li se dă o altă clasă, fără pereți scorojiți și parchet desprins de podea.

Mai mult, părinții spun că îi vor face plângere penală la Parchet directoarei pentru refuzul de a le asculta nemulțumirile și de a nu încerca să soluționeze situația. Directoarea Daniela Badea nu vrea să comenteze situația. 

„Începem anul şcolar 2016 cu un număr de copiii clasa I ce nu sunt arondaţi acestei școlii. Număul mare de copiii a dus la suplimentarea cadrelor didactice cu personal detaşat, netitular  pe post ceea ce înseamnă că vor exista clase ce nu vor parcurge cei patru ani de şcoală cu acelaşi dascăl. Ne aflăm în această situaţie pentru că, urmare a interesului dnei învăţătoare Cojocaru Iuliana de a soluţiona problemele de anul trecut, aceasta a fost detaşată la 30 de km de şcoala noastră şi de domiciuliu, primind în schimb un nou dascăl din judeţul Ialomiţa. Acest nou dascăl ne-a înştiinţat că va rămâne un an în şcoală urmând că la anul să avem un nou dascăl. Şi dacă acest lucru nu era sufficient, şcoala ne-a pregătit o nouă surpriză (cel mai probabil represalii pentru initiaţiva noastră din anul şcolar 2015-2016) şi anume clasa noastră a primit cea mai ponosită clasă de cursuri a şcolii unde mirosul greu de mucegai şi varul sărit de pe pereţi cumulat cu un spaţiu de 20 mp la un număr de 28 de copiii nu respectă deciziile Curţii europene pentru drepturile omului care indică faptul ca o suprafaţă mai mică de 4 mp pentru o persoană constituie tratament degradant“, ne-a semnalat un părinte.

În secțiunea „Galerie foto“ a acestui material puteți vedea condițiile în care cei 27 de elevii de clasa I ar fi nevoiți să învețe tainele abecedarului. 

UPDATE 2
Răspuns halucinant al directoarei de la Școala Gimnazială „Mihai Viteazul“ pentru părinții nervoși: „Duce-ți-vă copiii la o școală privată!“

Între timp, însă, părinții susțin că au depus o sesizări la Primăria Constanța și la Direcția de Sănătate Publică, privind condițiile însalubre din clasă. 

UPDATE 1
Părinții revoltați spun că vor veni luni la școală cu micuții care trebuie să înceapă clasa I, însă refuză categoric să-i lase pe copii să intre la ore în clasa neîngrijită. Mai degrabă, spun ei, preferă ca orele de curs să fie ținute afară, decât în acea sală insalubră, unde copiii s-ar putea accidenta. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Raluca 08 Sep, 2016 09:55 Este foarte simplu: Directoarea v-a plasat intr-o clasa proasta probabil cea mai proasta, unde a reunit cele mai proaste scaune di băncuțe pentru a va impulsiona, soca si mibiliza in a cumpara dvs. si renova acea clasa. Este o practica des intalnita. De aceea se plang parintii ca învățământul nu este gratuit.
  • Eu 07 Sep, 2016 22:51 Dna inspector sef are multe de explicat. Mai ales la scoala 29.
  • invatator 07 Sep, 2016 17:03 Dna invatatoare Cojocaru Iuliana,care ”a solutionat problemele de anul trecut” nu a fost detasata de directoare la 30 Km de domiciliu....pentru ca,daca nu stiati stimati parinti,dumneaei nu -si poate lua detasare la detasare,adica pe intelesul tuturor....stimata doamna invatatoare(doar de clasa pregatitoare !!!!!de oras) este titulara Scolii Gimnaziale Faurei ,dumneaei se detaseaza an de an (bravo ei!) .Nu inteleg care este vina directorului in problema aceasta?????(mentionez ca n-o cunosc pe directoare).Dragi parinti,daca acest lucru va consoleaza,va asigur ca nu este o pierdere detasarea detasatei de la Scoala ,,Mihai Viteazul”.Sa aveti(avem)un an scolar linistit!
  • Vrajeala 07 Sep, 2016 16:12 Vrajeala. Badea are dreptate. Scoala arata senzational. Si clasa aia arata bine. Exagerati. Duceti-va la 38 la Sarchizian. Sa va jupoaie. Bucovala angajeaza invatatorii. Directorul nu are nicio putere.
  • ada 07 Sep, 2016 12:44 ISJ sa-si numeasca directorii cu mare grija. sa-i selecteze acum prin concurs ca uite ce aberatii scot pe gura acesti oameni in functii de conducere pe posturi cumparate sau sustinute de altii care se aseamna cu ei. astia- sunt practic cartea de vizita a ISJ-ului. hai bravo, urat, f. urat1 jos cu ei, parintii s-o scoata afara pe acesta directoare si s-o duca ISJ-ului in fata usii lui Bucovala si sa-i dea bucovala locul ei daca a numit asa oameni. bai frate, constantenii n-are parinti prosti!!!!!!!invatati ca locuitorii va cunosc rapid intentiile mizerabile si n-aveti viata lunga dupa cum planuiti voi! ordinar sa ai asa oameni in functie.
  • gigel 07 Sep, 2016 11:57 Sunt multe clase ingrijite ... pe banii parintilor .Zugravit , perdele , banci noi .Bun venit si spor la zugravit !
  • SCOALA 38 DIMITRIE CANTEMIR 07 Sep, 2016 10:48 Faceti o vizita si scolii 38, unde s-au strans sume mari doar pentru dotarea claselor pregatitoare. Se cumpara catedra, scaun pentru doamna, perdele, dulapuri, imprimanta, combina audio si multe altele.