Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şase bărbaţi, cercetaţi Ar fi sustras 41 de tone de fier beton din Portul Constanţa Sud

ro

18 Jun, 2014 09:15 2237 Marime text
Patru persoane sunt cercetate pentru că ar fi sustras aproximativ 41 de tone de fier beton din incinta Mol 1, dana 117 din Portul Constanţa Sud.

Ieri, Parchetul de pe lângă  Judecătoria Constanţa a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Marius Dode, Marian Ţurcanu, Costel Chitic şi Anghel Chiriac, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Faţă de Călin-Octavian Artimon şi Aurel Steharu s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi sesizarea Judecătoriei Constanţa cu propunere de luare a măsurii arestării preventive pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat.

Potrivit organelor de anchetă, în data de 4 mai, în intervalul orar 21.30 – 22.30, Marius Dode, Marian Ţurcanu, Costel Chitic şi Anghel Chiriac au sustras cantitatea de 21 legături de fier beton cu o greutate totală de 41,512 tone din stiva depozitată în incinta Mol 1, dana 117 din Portul Constanţa Sud. Aceste materiale aparţineau unei societăţi comerciale. Marfa ar fi fost  încărcată într-un ansamblul auto format din cap tractor şi semiremorcă condus de Anghel Chiriac. Din incinta portuară a fost scoasă, cu complicitatea lui Aurel Steharu, care în calitate de agent de pază, a permis părăsirea ansamblului auto fără a-l supune controlului cu toate că acesta prezenta urme vizibile de încărcătură. Anchetatorii mai susţin că întreaga activitate a fost coordonată de inculpatul Călin-Octavian Artimon. Prin activitatea infracţională a inculpaţilor s-a creat societăţii un prejudiciu în cuantum de 18.680 euro nerecuperat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii