Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:33 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

S-au împlinit 140 de ani de relații diplomatice româno-ruse

ro

15 Oct, 2018 18:08 1281 Marime text
Astăzi, 15 octombrie 2018, a avut loc la sediul Ministerului Afacerilor Externe o expoziție cu documente de arhivă, reliefând cele mai importante momente din istoria relațiilor bilaterale româno-ruse, cu ocazia împlinirii a 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice româno-ruse.

La eveniment a participat secretarul de stat pentru relații interinstituționale, Maria Magdalena Grigore, care a inaugurat oficial expoziția.
În discursul său, secretarul de stat a evocat principalele momente din istoria bilaterală, precum războiul ruso-româno-turc, dobândirea independenței României și stabilirea relațiilor diplomatice dintre statul român și Imperiul Țarist.

Totodată, a subliniat că dezvoltarea relațiilor bilaterale trebuie să se bazeze pe o agendă constructivă și pragmatică, care să țină cont de interesele fiecărei părți, în deplin respect pentru principiile fundamentale și normele de drept internațional, pentru edificarea unui mediu regional și internațional marcat de stabilitate și predictibilitate.

La eveniment, au participat ambasadorul Federației Ruse la București, ValeriKuzmin, diplomați ruși și români, reprezentanți ai mediului academic cu preocupări în domeniul istoriei relațiilor româno-ruse.

Astăzi, ministrul român al afacerilor externe, Teodor Meleșcanu, și ministrul afacerilor externe al Federației Ruse, Serghei Lavrov, și-au adresat reciproc mesaje de felicitare cu ocazia aniversării a 140 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii